Кралство Испания потвърди, че ще изпрати 6 изтребителя и 130

...
Кралство Испания потвърди, че ще изпрати 6 изтребителя и 130
Коментари Харесай

Испания изпраща 6 изтребителя и 130 военнослужещи в България

Кралство Испания удостовери, че ще изпрати 6 изтребителя и 130 военнослужещи в България. Това ще се случи сред средата на ноември и началото на декември, прецизират от испанското М инистерство на защитата, представени от Франс прес.

Шестте изтребителя „ Юрофайтър “ и военнослужещите ще бъдат изпратени в България с цел да извършват „ подготвителни задачи за защита на въздушното пространство “.

По-рано тази седмица служебният мнистърът на защитата Димитър Стоянов сподели, че от първи ноември в България ще дойдат 8 испански „ Юрофайтър “, които ще вземат участие в защитата на въздушното пространство на страната.

Испански изтребители ще бъдат ситуирани и в Румъния . Между декември 2022г. и март 2023 година там ще бъдат изпратени осем самолета F-18 M дружно с група от 130 военнослужещи. Заедно с това в северната ни съседка ще бъде конфигуриран и „ радар с огромен обхват “.

Целта на наличието на испанските сили в двете страни е подсилване на източния фланг на НАТО . Това е част от общата тактика за въздържане, която е обвързвана с войната, която Русия стартира в Украйна.

Испания към този момент изпрати самолети, които да подкрепят защитата на българското въздушно пространство. Други от съдружниците в НАТО, който изпратиха самолети в България,.

В България беше основана и една от бойните групи по източния фланг на Алианса. В нея се включиха военнослужещи от Италия, България, Англия, Албания и други страни членки. За бойната група Съединени американски щати предоставиха и рота с.

През юни по време на срещата на срещата на върха в Мадрид водачите на НАТО взеха решение да усилят силите за бързо реагиране на Алианса в Източна Европа до 300 000 души .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР