Кралство Испания иска екстрадицията на още един предполагаем участник в

...
Кралство Испания иска екстрадицията на още един предполагаем участник в
Коментари Харесай

Разследван за сводничество кмет иска пак да участва в изборите

Кралство Испания желае екстрадицията на още един хипотетичен участник в проведената група за трафик на хора и склоняване към проституция, разрушена предходната година. Окръжният съд позволи експулсирането на Асен Маргинов от Семчиново, написа " Марица ".
До момента той е десетият от предадените на испанското правораздаване, като против всички бяха повдигнати идентични обвинявания - присъединяване в проведена незаконна група, трафик на хора за полова употреба и склоняване към проституция. За тях по испанското законодателство са планувани надлежно до 8, 12 и 5 години отнемане от независимост.
Обвиняемият се съгласи да бъде експулсиран в Испания, където на 10 септември предходната година стартира правосъдният развой против участниците в групата. Смята се, че те са най-малко 62-ма, като доста от тях са български жители.
Междувременно останалите деветима, по непотвърдена към този момент информация, са освободени с по-леки ограничения за неотклонение. Няма публични данни за това дали процесът е завършил и дали има присъди за деветимата поданици на разнообразни селища от Септемврийска община, посочени като участници в групата.
За неин водач е считан някогашният към този момент кмет на Семчиново Пламен Темелков, който също бе измежду задържаните и по-късно – екстрадирани в Испания. След няколко месеца той беше освободен и се върна за малко на поста си, само че след това беше отхвърлен поради дългото неявяване ожт работа. Опита да апелира решението за лишаване на пълномощията му, издадено от Общинската изборна комисия, само че не съумя.
На 20 май в селото предстоят частични избори. До момента Темелков е единствен претендент за кмет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР