Кралство Испания е дало ясен знак, че повече не желае

...
Кралство Испания е дало ясен знак, че повече не желае
Коментари Харесай

Испания не иска повече Стоичков като почетен консул

Кралство Испания е дало явен знак, че повече не желае Христо Стоичков да извършва длъжността почетен консул на България в Барселона. Това съобщи испански дипломатически източник, базирайки се на публична нота, изпратена от испанското посолство в София до Министерството на външните работи.

Мадрид обмисля за анулира екзекватурата за консулските пълномощия на някогашния футболист, с която той беше акредитиран през 2011 година.

Реакцията на държавното управление на Испания се дължи най-вероятно на обстоятелството, че в изявление за мексиканската телевизия Унивижън Христо Стоичков разкритикува управляващите в страната за полицейските бруталности по време на опита за референдум за самостоятелност на Каталуня.
Камата упрекна вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария, че е последователка на диктатора Франко.

“Дядо й е франкист, татко й е франкист, тя е франкист и даже и синът й е франкист”, сподели Стоичков в типичния си жанр и прикани Сантамария да подаде оставка, тъй като е пратила полицията да бие почтени хора по време на референдума.

Сорая Саенс де Сантамария от своя страна разгласи, че ще съди Стоичков поради квалификациите, само че беше наранена най-много от намесването на малолетния й наследник, като не се трогна от последвалото опрощение на Камата.

Бившият футболист беше назначен за почетен консул на България в Барселона през юни 2011 година от първото държавно управление на Бойко Борисов. Според издадената му от Испания консулска екзекватура с изключение на за провинция Каталуня, той дава отговор и за българите, живеещи в Арагон.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР