Кралство Германия има към 5000 привърженици - масажисти, бояджии и

...
Кралство Германия има към 5000 привърженици - масажисти, бояджии и
Коментари Харесай

Kак един готвач си създаде собствено "кралство Германия"

" Кралство Германия " има към 5000 последователи - масажисти, бояджии и погребални сътрудници. Управлява го готвач езотерик, който не признава немското законодателство, само че пък дава обещание освобождение от налози, написа " ".

Революционни пориви? В този мирен квартал на немския град Карлсруе не бихте и помислили за сходно нещо. Докато не забележите трите безобидни буквички на един от звънците в жилищна постройка. Там написа " Фирма на KRD ", като абревиатурата значи " Кралство Германия ". Това фиктивно кралство е вероятно най-голямата формация в редиците на така наречен.

Въпросната компания в Карлсруе предлага разтривки. Не единствено на звънеца, само че и на уеб страницата на компанията е указано, че принадлежи към " Кралство Германия ". Дори е даден адрес във Витенберг, само че посоченият площад не съществува в този град в Саксония-Анхалт, написа немската обществено-правна медия АРД.

Съществува обаче Петер Фицек, изобретателят на " Кралство Германия ". Професионалният готвач и езотерик към този момент от години разиграва немските управляващи, само че все пак (а може би тъкмо заради това) набира от ден на ден почитатели. Неговата чудата кариера явно му е осигурила пари за цели два замъка, само че също по този начин и вниманието на службите за сигурност.

Само дето собственичката на салона за разтривки не желае да разисква тези въпроси: нито на вратата, нито по телефона.

В изгода на хората, животните и природата

Фицек изобрети своето мислено " кралство " преди 11 години, напомня създателят на публикацията Кай Лауфен. Той разказва сюрреалистичната сцена на " основаването на кралството ", снимана на видео, в която Фицек поема короната, скиптъра и златното кълбо.

Оттогава насам, а най-много по време на пандемията, почитателите на Фицек непрестанно се множат. Самите те настояват, че през днешния ден към този момент наброяват 5000 души, само че Службата за отбрана на конституцията (германското контраразузнаване) счита това число са мощно повишено.

Едно видео, което може да се гледа на платформата на " кралството ", демонстрира по какъв начин " поданиците " реставрират крепости в Саксония. После идвал редът на така наречен " села на общото богатство ", от които щяла да възникне цяла страна.

Някои бегълци от обществото, само че и няколко бизнесмени като че ли харесват концепцията. Във Витенберг даже се организира семинар за " бегълци от системата ", където те усвояват преимуществата на " кралството ". Многозначителен е фактът, че едно от тези преимущества е освобождението от налози. Според Фицек данъчните управляващи на Федералната република нямат пълномощия над кралството и тази система се била утвърдила от към този момент девет години.

Един бояджия от окръг Лудвигсбург явно е повярвал на това заричане. Човекът отхвърля да дава изявленията, само че от неговия уеб страница научаваме следното: " Като компания в Кралство Германия ние интензивно насърчаваме един напълно нов стопански модел за общо богатство, който е в интерес на хората, животните и природата ".

Въображаемата монархия е дейна в разнообразни сфери

Е, тези цели могат да се осъществят и в юридическата рамка на Федерална република Германия, само че това са детайлности. Бояджията кара бус с естествена немска регистрационна табела, само че надписът на буса ясно изяснява нещата: " Само за принадлежащи към Кралство Германия ".

Фирмата му към този момент от две години е заличена от формалния указател, така че, в случай че работи по специалността си, бояджията очевидно практикува " нелегално занаятчийство " и " труд на черно ", изяснява Петер Фридрих от Занаятчийската камара в Щутгарт. Според него даже клиентите на бояджията вероятно са в нарушаване и по никакъв метод не имат потребителски права.
Властите занапред ще обясняват дали бояджията в действителност прави нарушавания. Ясно е обаче, че той предлага услугите си на свободния пазар, и то - посредством един браншов справочник на " Кралство Германия ", където сякаш са вписани 350 компании. Числото обаче очевидно е повишено, тъй като някои от компаниите се повтарят по няколко пъти.
Авторът на публикацията е ревизирал към 100 уеб страницата на такива компании, от които обаче не се схваща дали те развиват активност и дали принадлежат към така наречен " кралство ".

Във Франкфурт Службата за отбрана на потребителите към този момент взима ограничения против една такава компания, чийто притежател е прочут локален инфлуенсър и мним съветник по храненето с псевдонима " доктор Рав ".

Този бизнесмен изисква от клиентите по време на деловите си връзки с него " краткотрайно да принадлежат към Кралство Германия ".

Службата за отбрана на потребителите към този момент е внесла съответната тъжба, доколкото всички контракти, които се оферират в Германия, би трябвало да се основават на правната система в страната. Ако съдът даде ход, тогава " доктор Рав " ще би трябвало да в профил от уеб страницата си всички препратки към въображаемата монархия, научаваме още от обявата на АРД.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР