Кралският монетен двор на Великобритания издаде нови монети в чест

...
Кралският монетен двор на Великобритания издаде нови монети в чест
Коментари Харесай

Великобритания сече монети и златни кюлчета в чест на Джеймс Бонд


Кралският монетен двор на Англия издаде нови монети в чест на супер сътрудника Джеймс Бонд.

Поредицата от три монети включва типичен атрибути от филмите за Джеймс Бонд, в това число Aston Martin DB5 и подводницата Wet Nelly, написа Evening Standard.

Кралският монетен двор отсече и монета с присъединяване на известния супер сътрудник смокинг с надпис „ Разклатено, не разхвърляно “.

 57c69744-1b47-ce64-014a-21ae3c02146f

„ Радваме се да представим най-новата монета в нашата сбирка на международния ден на Джеймс Бонд, в чест на английска икона и може би най-известният разузнавач в света “, съобщи Клер Макланан, шеф на възпоменателни монети в Кралския монетен двор.

Royal Mint употребява лазерна технология за микротекстиране на първите 24 заглавия на филми върху монети. Когато монетите са подредени една до друга, те разкриват добре познатия претекст 007.

С лупа можете да видите заглавието на 25-ия филм за Джеймс Бонд " Няма време да умра ".

" Всяка монета от тази поредност е отдадена на емблематичен детайл от филмите за Джеймс Бонд и когато се виждат дружно, описват по-голяма история. "

„ Използвайки уменията на нашите дизайнери и най-новите технологии, ние създадохме нещо в действителност неповторимо, с цел да отпразнуваме най-новия филм за Джеймс Бонд и да зарадваме колекционерите на монети. “

Най-евтината монета от сбирката, с номинална стойност от 5 лири е направена от мелхиор и има цена на дребно от 13 паунда.

Кралският монетен двор изля и първите златни и сребърни кюлчета на Джеймс Бонд.

В взаимозависимост от тежестта те могат да варират от 30 паунда за сребърно кюлче с една унция до 1600 паунда за златно кюлче от една унция.

Андрю Дики, шеф на благородни метали в Royal Mint, сподели: „ От Goldfinger до GoldenEye, златото участва на видно място във филмите за Джеймс Бонд и ние считаме, че известността на франчайза, съчетана с привлекателността на златото, ще бъде доста сполучлива за нашите клиенти “.

„ Няма време да умра “, в който Даниел Крейг се появява за последно като сътрудник под прикритие, ще бъде прожектиран в кината във Англия през 2021 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР