Кралският ирландски полк ще бъде в България след няколко седмици.

...
Кралският ирландски полк ще бъде в България след няколко седмици.
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Каквото България избере да прави, имате нашата подкрепа

Кралският ирландски полк ще бъде в България след няколко седмици. Ще пристигна като част от бойна група, водена от Съединени американски щати. Това е подсилване на Източния фланг на НАТО, съобщи английският боен министър Бен Уолъс пред БиТиВи в предаването " 120 минути ".

Относно позицията на София и на Будапеща, английският министър съобщи, че за някои страни е доста елементарно да обезпечат оръжие за Украйна, други географски са близо, при тях обстановката е друга. Който не може - разбираме. България е значим съдружник в НАТО, поддържаме ви и правото на независимост. Каквото България избере да прави, имате нашата поддръжка, вие сте непосредствен другар.

Бих напомнил, че и в този момент да се провокират съдружниците на НАТО, би било акт на полуда. Те не биха желали да тестват това, безапелационен е Уолъс.

Предстоят и взаимни учения, сподели той. По думите на Уолъс в дълготраен проект от НАТО са представители на Италия да разположи батальонна бойна група на наша територия. Докато бъде образувана тази група, Англия и Съединени американски щати сме тук, ще се радваме да работим дружно с българските военни мъже и дами, съобщи Уолъс.

Запитан беше ли неточност Англия да бъде парадайс за московското злато, английският министър сподели, че това е обективна рецензия. Важното е че всички разсъждаваме - някои от близостта им до Украйна, посочи той. Откакто стартира това (войната в Украйна) процесът за изчистване от съветски банки във Англия се забърза. Там има толкоз доста съветски пари, тези пари са били в Лондон. Каквото не сме правили вярно в предишното, в този момент се поправяме, сподели Уолъс.

Той има вяра в договарянията за мир. Никой не може да даде суверенитета на Украйна. Не е наша работа от какво може да се откаже Украйна. Англия поддържа украинското държавно управление да се застъпи за личния си интегритет, териториалния си суверенитет. Ще бъдем до тях, съобщи министърът от Острова и предложи интернационалната общественост би трябвало да внимава да не наподобява като че ли дава рекомендации за взаимни отстъпки.

Уолъс бе безапелационен, е е имало ясни разследващи данни за нахлуването на Русия в Украйна.

Ние видяхме, че това ще се случи, имаше разследващи сведения. Знаехме, че този път, бяхме сигурни, че ще нахлуят и още в ранен стадий успяхме да снабдим с противотанкови оръдия Украйна по съглашение интервенция " Орбита ", съобщи Уолъс.

Военното съоръжение на руснаците в Украйна е под общоприетото равнище. Това е огромен позор за Путин - майките на съветските бойци да гледат по какъв начин синовете им отиват на война с остаряло оръжие. Не е изненада, че мнозина се предават на украинците. " Ако бях в Руската войска, щях да се обърна към Путин и да кажа - това е полуда, няма да го създадем ", съобщи английският боен министър.

Няма да се извиняваме за волята ни да оказваме помощ суверенна страна с съоръжение. Те нахлуха в суверенна страна, виновни са за ужасните фрагменти. Ще помогнем Украйна да отбрани свободата си.

Размишлявайки над фрагментите от войната, той предложи да се спрем и да се замислим на какво ни учи това.

Относно случая Скрипал английският министър съобщи, че той е посочил редица неща, има равнище на двойнственост, за което е виновна цяла Русия. Относно казусът Скрипал - доста страни се причислиха към България, експулсирайки съветски шпиони. С това реакциите се изчерпаха - продължихме да консумираме съветски петрол и газ, съобщи той. Бяхме прекомерно толерантни, прекомерно дълго време. Опитите за убийства на територията на непознати страни - всички ние се припомнихме за какво сме се включили към Алианса, добави Бен Уолъс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР