Кралският флот ще спре да наема китайски граждани за работа

...
Кралският флот ще спре да наема китайски граждани за работа
Коментари Харесай

Британският флот спира да наема китайски работници поради риска от шпионаж

Кралският флот ще спре да наема китайски жители за работа в перални на военни кораби заради риск от шпионаж от тяхна страна. Това оповестява вестник The Sun, базирайки се на източници.

Отбелязва се, че китайците перат облеклата на английските моряци на военните кораби на кралството от 30-те години на предишния век. Според изданието сега множеството от тези служащи са пристигнали в кралството от Хонконг. В тази връзка Лондон се притеснява, че под опасността от напън на управляващите в Пекин те могат да бъдат въвлечени в разследваща активност в интерес на КНР.

Вестникът акцентира, че трима китайски жители не са били позволени на борда на самолетоносача на Кралския флот Queen Elizabeth, който отплава за Индо-тихоокеанския район през 2021 година Друг служащ е уволнен след 39 години трудов стаж, тъй като фамилията му живее в Хонг Конг. Най-малко четирима китайски жители обаче не престават да работят за английския флот, защото фамилиите им се реалокираха в кралството.

“Ако това е проблем със сигурността, тогава флотът няма избор. Но това е тъпо, тъй като китайските перални служащи се биеха с нас и умряха за нас ”, сподели някогашният Първи морски лорд на Англия (ръководител на Кралския флот), адмирал Алън Уест, който заемаше тази позиция през 2002-2006 година The Sun уточни, че китайските служащи на военни кораби в този момент ще бъдат сменени от етнически непалци. „ Ние подсигуряваме, че всички цивилни служащи са минали инспекции за сигурност “, сподели представител на Кралския флот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР