Кралските семейства винаги са предизвиквали интерес с начина си на

...
Кралските семейства винаги са предизвиквали интерес с начина си на
Коментари Харесай

Пестеливият крал на Испания

Кралските фамилии постоянно са предизвиквали интерес с метода си на живот, който неизбежно включва нотка тайнственост. Виждаме ги постоянно, като че ли са покрай народа, а в действителност си нямаме концепция какво тъкмо се случва зад оградите и тежките порти на дворците и резиденциите.

Британското кралско семейство може да няма аналог по своята популярност и медиен интерес, само че испанското не му отстъпва по любопитни детайлности, които могат да ни заинтригуват. Все отново, актуалната кралица Летисия е някогашна журналистка.

Акцентът ни обаче в тази ситуация е върху крал Фелипе VI. Около благосъстоянието на кралските фамилии постоянно са се носили легенди и митове, по тази причина е забавно да разберем защо харчи парите и защо не наследникът на Бурбонската династия.
 Снимка 424893

Испанският крал разполага с голямо благосъстояние, което не е изненада за никого. Но той е надалеч от концепцията за разхищения и харчи парите си повече от деликатно . На първо място - с цел да даде добър образец и да се покаже като рационален властник.

Още когато наследи трона от своя татко Хуан Карлос, крал Фелипе VI понижи годишната си заплата към пет пъти, с цел да стигне тя сумата от 234 хиляди евро . Според публично оповестени от кралското семейство през 2017 година данни, тяхното благосъстояние се равнява на близо 30 милиона $ - 20 на краля и 10 на кралицата.

Покрай финансовите разтърсвания в Испания, кралят взе решението да свие съществено своите разноски, с цел да не бъде в тежест на данъкоплатците. Замразяването на годишния бюджет на монархията на 7.78 милиона евро прави испанското кралско семейство " най-евтиното " в Европа.
 Снимка 371118

За да спестят някой и различен милион, кралят и кралицата пътуват единствено за в действителност значими събития и са понижили с към 20% годишните си задължения. Всички тези ограничавания на разноските са с концепцията повече пари да отиват за испанските жители, а не за кралското семейство.

Фелипе и Летисия могат да си разрешат екзотични екскурзии до най-далечните кътчета на света, само че, все пак, те избират всяко лято да почиват в Палма де Майорка, където им излиза доста по-евтино.

Според мнозина, пестеливостта на краля се дължи в огромна степен и на неговата брачна половинка . Летисия е израснала не в голям замък, а в дома на семейство от междинната класа.
 Кралица Летисия, крал Фелипе, Ханс Цимер и по какъв начин се забавлява испанското кралско семейство
Как се забавляват кралица Летисия и крал Фелипе

Извън кралските задължения

Въпреки че постоянно притегля погледи с елегантни дизайнерски тоалети, тя нееднократно ни е доказвала, че не й е никакъв проблем да носи и облекла от марки, които са налични и за " простосмъртните ". А кралят я гледа с възхита и взема образец.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sofía, Infanta de España (@sofiainfantadeespana) на Май 16, 2019 в 11:25 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР