Кралските банкети в замъка Уиндзор или Бъкингамския дворец са грандиозни

...
Кралските банкети в замъка Уиндзор или Бъкингамския дворец са грандиозни
Коментари Харесай

Любопитни факти за кралските банкети

Кралските банкети в замъка Уиндзор или Бъкингамския замък са грандиозни събития, чиято подготовка изисква месеци работа, написа каналът във vbox7. Ето и какво не знаем за тези събития:

Подготовка за банкета

Подготовката за събитието лишава 6 месеца , а на личния състав са му нужни 3 дни, с цел да подреди масата. Следобеда преди банкета, кралицата наложително минава на инспекция. Всеки стол би трябвало да е на вярното разстояние от масата, да са подредени по 6 чаши за всеки посетител, а салфетките да са сгънати в избрана форма.

Персонал в деяние

Около масата за банкета са ситуирани 19 станции, всяка от които е обслужвана от четирима – паж, прислужник, под иконом и иконом за виното. Персоналът употребява светофарна система , с цел да кординира всеки курс. Използват се специфични проекти и диаграми за самото сервиране, а в лист с указания са разказани всички хранителни условия на кралските особи и посетители.

Дрескод

За формалните банкети съществува дрескод, който включва публични рокли и диадеми за дамите и постоянно бяла вратовръзка за господата. Кралското семейство носят ордените, дадени им като самопризнание за кралската работа.

Вечеря

Преди вечерята се изнасят наздравици и речи и се свири националния химн. Струнен оркестър се грижи за музиката по време на събитието. Всяко ядене се сменя незабавно щом кралицата завърши със своето. Краят на банкета се алармира с идването на 12 гайдари, които обикалят стаята.
 храна кралското семейство iStock/Getty Images

Гостите и кралицата

По време на банката е значимо да не докосвате кралицата и да не се ръкувате с нея, в случай че тя не предложи. Гостите не би трябвало да напущат събитието преди нея, в случай че не е обещано особено позволение. По време на диалозите се заобикалят персонални въпроси. Почетният посетител на събитието стои отдясно на кралицата.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР