Кралската резиденция, която скоро може да наемете

...
Версия на тази история се появи в изданието от 11
Коментари Харесай

Версия на тази история се появи в изданието от 11 август на Кралските новини на CNN, седмично съобщение, което ви предоставя вътрешна следа за британското кралско семейство.

Бъкингамският дворец, замъкът Уиндзор или Балморал може да са първите места, за които се сещате, когато мислите за домовете на британското кралско семейство.

Въпреки това има друго кралско жилище, разположено на ръба на националния парк Brecon Beacons в югозападния уелски окръг Кармартеншър, към което може да си струва да насочите вниманието си: бившият дом на крал Чарлз III в Llwynywermod.

Той е собственост на херцогство Корнуол. Забавен факт: Имението на херцогството не е ограничено до географските граници на региона Корнуол и всъщност обхваща повече от 52 000 хектара земя.

Llwynywermod скоро може да стане достъпен за наемане, според британския вестник The Telegraph, който съобщи през юни, че кралят е информирал херцогството, че няма да поднови договора за наем на имота, който се очаква да изтече това лято.

Съобщава се, че решението се дължи на убеждението на краля, че е „малко вероятно“ той да може да използва имота по същия начин, както го е правил преди, докато е бил принц на Уелс. Тази титла, както си спомняте, беше предадена на сина му, принц Уилям, на коронацията на Чарлз през май.

Две други преустройства на хамбар в Llwynywermod вече са налични за кратки ваканционни престои. Имотите с три спални North Range и с две спални West Range са част от двора, граничещ с основната ферма, където са отсядали кралските особи. Следователно е вероятно кралската квартира да бъде пусната и за търговски цели.

Кралят често е използвал имота, докато е изпълнявал ангажименти в Уелс преди присъединяването си. Кралят често използва имота, докато изпълнява ангажименти в Уелс преди присъединяването си. Херцогство Корнуол

Може да бъде много по-привлекателен дом за престой – или живеене, ако желаете – тъй като е бил светилището на краля и място за събития в продължение на много години.

Това е мястото, където тогавашният принц се оттегли, след като баща му, принц Филип, почина през 2021 г., според британските медии по това време. Твърди се, че там той е намерил място да „обмисли бъдещето на кралското семейство“.

Чарлз редовно прекарваше време там по време на годишни ангажименти в Уелс, включително през юли 2019 г., когато той и съпругата му бяха домакини на музикална и драматична вечер в имота.

Уилям Уилямс, роднина на злополучната кралица на Тюдорите Ан Болейн, е бил първоначалният собственик на имението през 13-ти до 14-ти век, според BBC. Имението премина през няколко ръце, преди да бъде закупено за сегашния крал през 2007 г. за £1,2 милиона ($1,5 милиона).

 Гледка към живописното езеро Llangorse от Cockit Hill в Brecon Beacons. class= Гледка към живописното езеро Llangorse от Cockit Hill в Brecon Beacons. Mark Bauer/Universal Images Group Editorial/Loop Images/Getty Images

Тези, които споделят същите екологични ценности като краля, ще се радват да знаят, че имотите са реновирани през 2008 г. с устойчиви техники и местни материали. Котел на дървени стърготини и електричество от възобновяем източник захранват отоплението и топлата вода и в двете ваканционни къщи на имението, според Херцогството.

Кралската квартира с три спални е разположена на територията на разрушено имение, а при реновирането тогавашният принц добавил своя собствена нотка към дома, като поставил увивни растения, включително албертински рози, жасмин и орлови нокти, по стените, според Би Би Си.

Llwynywermod може да се намери в малкото и приветливо живописно село Myddfai, което има красиви пейзажи, хълмове, реки, червени птици хвърчила и църква от 12-ти век. По-широкият район на Кармартеншир има зашеметяващи замъци, плюшени градини, най-големият плаж на Уелс и пазарни градове, пълни с местни продукти.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР