Кралската флота на Великобритания ще придружава своите кораби в Ормузкия

...
Кралската флота на Великобритания ще придружава своите кораби в Ормузкия
Коментари Харесай

Кралската флота на Великобритания ще ескортира свои кораби в Персийския залив

Кралската флота на Англия ще съпровожда своите кораби в Ормузкия пролив. Целта е да се обезпечи свободното мореплаване в Персийския залив, написа „ Гардиън”.

Информацията идва от английското министерство на защитата и е в отговор на арестувания от Иран преди дни английски танкер.
Иран задържа английски танкер Англия свика изключителна среща на комисия за справяне с спешни обстановки
„ Кралската флота ще има за задача да съпровожда всички кораби под английски байрак в Ормузкия пролив, самостоятелно или в групи, стига да има задоволително информация за техния маршрут”, уточни държавен представител.

По думите му свободата на корабоплаването е основна за международната търговия и стопанска система, а Англия ще направи всичко допустимо да я отбрани.
Появи се запис от радиообмена сред английския танкер и иранските въоръжени сили В него иранците споделят, че желаят да създадат инспекция на танкера и в случай че екипажът се подчинява, ще бъде в сигурност
Напрежението с Иран стигна сериозни точки когато предходната седмица танкерът „ Стена имперо” беше арестуван от иранските военноморски сили. Като причина бе изтъкнато, че танкерът не е спазил интернационалния морски кодекс по искане на пристанищните и морски управляващи на иранската провинция Хормозган.

По-рано този месец, пък, Англия задържа ирански петролен танкер край Гибралтар за незаконен транспорт на нефт към Сирия и нарушаване на европейските наказания против страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР