Кралицата се намесва в спор за облеклоСамо 30 души ще

...
Кралицата се намесва в спор за облеклоСамо 30 души ще
Коментари Харесай

Само 30 души изпращат принц Филип в последния му път

Кралицата се намесва в спор за облекло
Само 30 души ще бъдат позволени до церемонията през днешния ден, с която брачният партньор на английската кралица Елизабет II - принц Филип, ще бъде изпратен в последния му път.

Херцогът на Единбург умря на 9 април, единствено два месеца преди да навърши 100 години.

Погребението ще е в извънредно стеснен кръг поради ограничаващите ограничения против короновируса, които към момента са в действие в Обединеното кралство. Те не позволяват на погребални церемонии да се събират повече от 30 души.

Кои ще участват на опелото в замъка Уиндзор до последно не бе посочено. Най-вероятно това ще са най-близките родственици на починалия херцог. Редом до кралицата ще са синът й и престолонаследник принц Чарлз и синовете му - принцовете Уилям и Хари. Последният дойде от Лос Анджелис, където живее със брачната половинка си Меган, във Англия незабавно след кончината на дядо му, с цел да премине наложителната карантина в кралството и да може да взе участие в прощаването с принц Филип. Хари не е съпровождан от брачната половинка си Меган, която е бременна с второто им дете, защото лекарите не й предложили да пътува.

Самото заравяне на херцога на Единбург ще е церемониално, а не държавно, каквото по принцип се поставя на монарси (макар че такова е проведено за премиера на Англия по време на Втората международна война Уинстън Чърчил). Освен това за принц Филип не бе проведено поклонение, каквото всекидневно се прави за видни персони. Но този път не поради пандемията, а по персоналното предпочитание на херцога.

Съпругът на английската кралица взе участие в личното си заравяне с още един детайл - той е помагал за модифицирането на джипа Land Rover, с който ковчегът с тленните му остатъци ще бъде откаран до параклиса „ Сейнт Джордж “ за опелото.

Кралският двор прикани елементарните жители, които желаят да отдадат респект на принц Филип, да не оставят цветя край кралските резиденции, а вместо това, при предпочитание, да създадат подаяние за благотворителни организации. Отворена бе и онлайн книга за съболезнования.

След като завърши погребението на херцога на Единбург, свършва и националният печал в кралството във връзка кончината му. Кралското семейство обаче ще е в печал още една седмица.

Междувременно Елизабет Втора бе принудена да се намеси за разрешаването на спор за облеклото на присъстващите на погребението. Принц Хари и синът на кралицата принц Андрю желали да носят военните си униформи. Хари обаче се отдръпна от военните си отговорности, откакто реши да се откаже от ролята на работещ член на кралското семейство, а Андрю се отдръпна от формалните си задължения поради връзки с наказания за полови закононарушения US финансист Джефри Епстайн.

Желанието на двамата отдръпнали членове на кралското семейство да носят военни униформи било преценено като несвоевременно, поради което Елизабет II решила всички присъстващи да са с костюми, подобаващи за траурни събития.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР