Кралицата на Великобритания - Елизабет II, е взела решение да

...
Кралицата на Великобритания - Елизабет II, е взела решение да
Коментари Харесай

Английската кралица спира да шофира

Кралицата на Англия - Елизабет II, е взела решение да се откаже от ръководството на коли. Това става, откакто службата за сигурност на монарха е дала сходна рекомендация, оповестява The Times. По тази причина, кралицата към този момент ще бъде возена от личен водач, само че тя ще резервира правото си да кара кола в персоналните си парцели.

Всъщност, на Елизабет II няма да и се постанова да се откаже от шофьорските си права, защото е единственият човек във Англия, който има позволение да ръководи автомобил, без да има лиценз. Още през Втората международна война кралицата изкарва курс за механик-водач на хигиеничен автомобил и през годините постоянно можеше да бъде забелязана зад кормилото на коли от марките Jaguar, Range Rover и Land Rover.

През февруари тази година брачният партньор на Нейно величество - принц Филип, реши да се откаже от шофьорските си права, откакто по-рано провокира тежка злополука. Зад кормилото на Land Rover 97-годишният принц удари лек автомобил Kia, в който пътуваха трима души. Двама от тях бяха леко ранени и се наложи да останат няколко дни в болница.

Дни след случая принц Филип още веднъж бе видян да кара огромния всъдеход, само че в последна сметка след гледище на околните му, както и на охранителите, беше решено и той да се откаже от ръководството на коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР