Кралицата на ток шоуто Опра Уинфри прекара великденска ваканция в

...
Кралицата на ток шоуто Опра Уинфри прекара великденска ваканция в
Коментари Харесай

Опра Уинфри пи на воля от водата на Фиуджи, с която се лекувал Микеланджело

Кралицата на ток шоуто Опра Уинфри прекара великденска почивка в Рим и покрайнините и не пропусна да се похвали със фотоси от всички места, които посети с група приятелки. Американската тв водеща стартира почивката си от Вечния град. На католическия Великден тя поздрави милионите си почитатели със фотоси от Ватикана. Позира и на площада, и вътре в базиликата „ Свети Петър ”. Истинската цел на италианската почивка на една от най-влиятелните журналистки в света обаче бяха термалните извори на град Фиуджи. Намиращият се на 80-ина километра от Рим балнеоложки център е фамозен с лековитите си води. Опра и приятелките й се снимаха с бели халати и джапанки пред фонтана на спа центъра на първокласния хотел, в който отседнаха за релакса си. Те демонстрираха и по какъв начин пият от водата на вътрешния шадраван, трансформирал се в прочут и с помощта на Микеланджело. Навремето гениалният ваятел лекувал посредством него камъните в бъбреците си, и става един от първите, разкрили лековитите резултати на водата.

„ Пих в продължение на два месеца вечер и заран вода от един шадраван, на 40-ина благи от Рим, която разрушава камъка, и тя унищожи и моя и огромна част от него го изхвърлих ”. Така написа в писмо през 1549 година Микеланджело Буонароти, и то става едно от първите свидетелства за лековитите свойства на водата „ Фиуджи ”. От тях се възползват доста крале, папи, посланици. В папските регистри се пазят общо 187 поръчки за превозването на лековита вода от Фиуджи до Рим.

„ Никога не сме пили толкоз доста вода Фиуджи ”, написа Опра в обществените мрежи. Тя показва и по какъв начин се къпе в термалния извор. Преди да си тръгне от градчето в Лацио, журналистката си направи и излет в планината в близост. Не пропусна и да си купи голяма пита от типичния за зоната на Чочария самун. Американката се достави с него в локална фурна в близката община Торе Кайетани. Уинфри прегледа и забележителностите на Фиуджи – пиаца Тренто и Триесте, скалните рисунки, общинския спектакъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР