Кралицата на Малайзия Азиза разкрива, че в началото на 30-те

...
Кралицата на Малайзия Азиза разкрива, че в началото на 30-те
Коментари Харесай

Кралицата на Mалайзия имала 16 неуспешни инвитро процедури, преди да роди син

Кралицата на Малайзия Азиза разкрива, че при започване на 30-те си години е минала през 16 инвитро процедури, с цел да успее да зачене.

Тя споделя по какъв начин се е прибирала в дома си и е плакала след процедурите в изявление за " Телеграф ".

Малайзийката се омъжва за крал Абдула през 1986 година, само че има съществени компликации със забременяването. Безплодието й нанася тежък прочувствен стрес.

След като минава през няколко кръга на лекуване, през 1990 година забременява за първи път с момченце. Детето обаче умира малко след раждането. Още един тежък удар за кралицата.

Най-големият ѝ наследник, Паханг Хасанал, се ражда през 1995 година, когато кралица Азиза е при започване на 30-те си години.

" Имах 16 опита инвитро и на 17-ия съумях! Никога не съм мислила, че ще имам още пет деца, в това число близнаци " - споделя тя.

През 2004 година тя основава фондация " Tunku Azizah Fertility Foundation ", с цел да подкрепя финансирането на лекувания за неплодородие.

" Моята фондация спонсорира лекуването на двойки с небогати и междинни приходи. Знам какъв брой коства и през каква прочувствена битка минават хората. Отиваш на лекуване и се прибираш у дома и плачеш " - споделя още тя пред изданието.

Тунку Азиза е възпитана в напълно момичешко училище-интернат в Малайзия. След това учи политически науки и социология в Националния университет на Сингапур.

Омъжва се за Ал-Султан Абдула в държавната джамия " Султан Абу Бакар " през 1986 година и дружно имат четирима сина и две дъщери.

В Малайзия има девет кралски рода, всеки от които се редува да ръководи. Нейният брачен партньор е крал от 2019 година и тази служба ще заема до 2024 година

Предишният крал, султан Мохамед V, се отдръпнал единствено след 2 години властване, преди късия си брак с някогашната " Мис Москва " Оксана Воеводина.

Всички деца на малайзийската кралица получават обучение в Англия, като посещават влиятелни държавни учебни заведения.

" Искам всички те да работят, да се допрян до същинския живот, да знаят какво е да живееш с други хора ", споделя кралица Азиза пред изданието.

Освен фондацията си и другите меценатски стратегии, кралицата е създател на три готварски книги с обичайни малайзийски предписания, които е събирала от цялата страна.

Тя е съдействала и за съживяването на умиращия поминък на копринарството през последните две десетилетия. Той има 300-годишна история, само че за известно време е пропуснат.

На Седмицата на занаятите в Лондон са били изложени разнообразни предмети, свързани с традицията - тъкачен стан, определени облекла на самата кралица и творби от нейната персонална сбирка.

Кралицата съумява да възроди занаята и от един замиращ поминък прави по този начин, че към този момент към 300 индивида да се занимават с него.

Източник: Ladyzone.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР