"Кралицата" на гарваните в лондонската крепост Тауър изчезна, съобщи с

...
"Кралицата" на гарваните в лондонската крепост Тауър изчезна, съобщи с
Коментари Харесай

Изчезна Мерлина – кралицата на гарваните в лондонската крепост Тауър

"Кралицата " на гарваните в лондонската цитадела Тауър изчезна, заяви с огорчение нейният гледач, който побърза да посочи, че там още живеят седем от птиците - изискване съгласно легендата да бъде избягнат краят на кралството, предадоха Българска телеграфна агенция и Агенция Франс Прес.

Мерлина, която е известна като доста самостоятелна птица, не е виждана от няколко седмици в крепостта на брега на р. Темза. Това е доста тревожно, тъй като съгласно легендата, в случай че всички гарвани изоставен крепостта, кралството ще "рухне " и в страната ще настъпи безпорядък. Затова крал Чарлз Втори издава декрет през 1630 година там постоянно да има шест гарвана.

Тауър, където се пазят бижутата на короната, популяризира изказване, с цел да успокои британците: "Имаме седем гарвана в Тауър, един повече от нужните шест. "

Откакто се причислява към ятото през 2007 година, Мерлина е без конкуренция "кралица на гарваните в Тауър ". Макар и от време на време да е бягала, тя постоянно се е прибирала при Попи, Ерин, Джубили, Роки, Харис, Грип и Джорджи. Затова гледачът им Крис Скайфи се тормози да не е отлетяла към небето вечно.

Дори и приказките за рухване на кралството да са единствено легенда, гледачът на гарваните е разтревожен. "Имаме седем гарвана, а броят им съгласно кралския декрет е шест. Така че още имам един в запаса. Затова към този момент всичко е наред ", увери той.

We have some really unhappy news to share. Our much-loved raven Merlina has not been seen at the Tower for several weeks, and her continued absence indicates to us that she may have sadly passed away. (1/4)
— The Tower of London (@TowerOfLondon)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР