Кралицата на алпийските ски Линдзи Вон с тъга обяви в

...
Кралицата на алпийските ски Линдзи Вон с тъга обяви в
Коментари Харесай

Линдзи Вон обяви края на кариерата си след Световното

Кралицата на алпийските ски Линдзи Вон с горест разгласи в обществените мрежи, че идното Световно състезание в шведския зимен център Оре ще бъде последно в кариерата й и тя след него ще приключи невероятния си спортен път.

“Последните няколко седмици предложиха едно от най-големите провокации в прочувствен проект за мен. Все още се пробвам да осъзная действителността и това какво ми споделя тялото ми по отношение на това какво сърцето и мозъка ми споделят, че мога да реализира. За страдание, действителността е, че мозъкът и тялото ми не са на една вълна. След доста безсънни нощи най-сетне одобрих, че не мога да продължа със ските. Ще се състезавам на Световното състезание в спускането и Супер-Г идната седмица в Оре, Швеция, като тези ще са последните стартове в кариерата ми.

BREAKING: @lindseyvonn announces her retirement from ski racing

The American will hang up her skis following the World Championships next week

Congratulations on an incredible career, good luck in the future and enjoy retirement https://t.co/hacXLd1Alv
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) February 1, 2019
През последните години имах повече травми и интервенции, в сравнение с желая да си призная. Винаги съм се стремяла да доближавам лимита на състезаването в ските и това ми донесе невероятни триумфи, само че и някои трагични рухвания. Никога не съм желала кариерата ми да е обвързвана главно с травми и по тази причина взех решение да не споделям на никого, че се подложих на интервенция предходната пролет. Премахнаха огромна част от хрущяла, който се бе отделил от костта. Падането ми в Лейк Луис бе доста по-болезнено, в сравнение с показвах, само че продължих да се състезавам, тъй като желаех орден от Олимпийските игри за дядо ми. През лятото се възвърнах и се усещах доста по-добре отдавна насам, след което пристигна и рухването в Копър през ноември. Получих травма на лявото коляно и макар че имах дълга рехабилитация и упражнявах с шина, не мога да се състезавам по метода, който знам, че мога. Тялото ми е съкрушено и не може да се излекува, не ми разрешава да направя мечтания финален сезон. Тялото ми крещи да спра и е време да го послушам”, написа Вон в формалния си профил във “Фейсбук”.

Very few words other than these:

Thank you, @lindseyvonn. pic.twitter.com/OqNjiyQPFY
— #TokyoOlympics (@NBCOlympics) February 1, 2019
Линдзи Вон е най-успешната състезателка в историята на Световната купа с рекордните 82 победи (само именитият Ингемар Стенмарк може да се похвали с повече - 86). Тя има три олимпийски медала, един от които златен - през 2010-а в спускането във Ванкувър, както и две международни трофеи, плюс още три сребърни и два бронзови медала от планетарни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР