Кралица Маргрете на Дания направи последната си публична поява като

...
Кралица Маргрете на Дания направи последната си публична поява като
Коментари Харесай

Датската кралица Маргрете II се вози в златна карета по време на последната си публична поява като монарх преди внезапната абдикация

Кралица Маргрете на Дания направи последната си обществена поява като монарх преди неочакваната си абдикация идната седмица.

83-годишният суверен пътува в първокласен файтон от двореца Амалиенборг в Копенхаген до двореца Кристиансборг за изтънчен новогодишен банкет в четвъртък.

Усмихнатата кралица помаха на роялистите, наредили се по заснежените улици на датската столица, надявайки се да зърнат кралската персона при последното й ура като монарх.

Нейно Величество изглеждаше луксозно, до момента в който си проправяше път в златната карета на датската кралска къща, която датира от 1840 година и е известна също като „ най-хубавата колесница на кралската къща “, съгласно формалния Instagram на кралската персона.

Не е извънредно монархът да отиде на новогодишните тържества със златната карета от 19-ти век, теглена от шест бели коня и ескортирана от членове на хусарския полк.

Каретата е инкрустирана с 24-каратово златно листо и е украсена с четири позлатени корони на покрива.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР