Кралица Елизабет Втора не е починала, когато бе обявено с

...
Кралица Елизабет Втора не е починала, когато бе обявено с
Коментари Харесай

Смут на Острова: Пазили в тайна няколко часа смъртта на крал...

Кралица Елизабет Втора не е умряла, когато бе оповестено с формалното известие, а няколко часа по-рано. Лиз Тръс е била осведомена за гибелта на кралицата в 16:30 ч. Новината бе обявена на нацията два часа по-късно на същия ден - в 18:31 ч. 

В формалното изказване от Бъкингамския замък се споделя: „ Кралицата умря спокойно в Балморал този следобяд. Кралят и кралицата ще останат в Балморал довечера и ще се върнат в Лондон на следващия ден. "

Министър-председателят Лиз Тръс беше в Камарата на общините, когато научи новината за сериозните здравословни проблеми на кралица Елизабет, оповестява Peоple. 

На фрагменти от дебата се вижда по какъв начин записка, евентуално за здравословното положение на кралицата, се подава на заместник-лидера на лейбъристите Анджела Рейнър, до момента в който водачът на лейбъристите Киър Стармър приказва. Малко по-късно се вижда по какъв начин Тръс и Стармър напущат залата.

В своето публично послание Лиз Тръс разказа кралицата като " духът на Англия ". След това се обърна към крал Чарлз III, наследникът на кралица Елизабет Втора, с думите: " Днес короната се предава, както е правено повече от хиляда години, към нашия нов монарх, Негово Величество крал Чарлз III ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР