Кралица Елизабет Втора е починалата от старост. Това става ясно

...
Кралица Елизабет Втора е починалата от старост. Това става ясно
Коментари Харесай

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет Втора - Свят

Кралица Елизабет Втора е умрялата от напреднала възраст. Това излиза наяве от смъртния ѝ акт, който бе оповестен от Националния списък на Шотландия в четвъртък, оповестява CNN.

Покойният английски монарх е издъхнала в 15:10 ч английско време на 8 септември в замъка Балморал в Балатер, Шотландия.

Като причина за гибелта е посочена напреднала възраст.

Документът е подписан от дъщерята на кралицата, принцеса Ан.

Най-дълго управлявалият английски монарх умря на 96-годишна възраст.

Смъртта ѝ сложи началото на интервал на народен печал. Крал Чарлз III, който се възкачва на престола след гибелта на майка си, бе публично провъзгласен за нов монарх на Обединеното кралство на 10 септември.

Чарлз отдаде респект на историческото седемдесетгодишно ръководство на майка си, като го назова " несравнимо по своята дълготрайност, отдаденост и лоялност ".

" Дори и да скърбим, ние благодарим за този най-предан живот ", сподели той по време на историческата гала в двореца " Сейнт Джеймс ".

Световните водачи признаха световното въздействие на кралицата по време на 70-годишното си ръководство.

Светът се сбогува с нея на 19 септември с държавно заравяне. Членове на кралското семейство, високопоставени лица, президенти и министър-председатели се събраха в Уестминстърското абатство за службата, а десетки хиляди хора се стекоха по близките улици и по 25-километровия маршрут на процесията от центъра на Лондон до Уиндзор с вярата да видят покрития с знамена ковчег на починалата кралица, който пътуваше с катафалка към мястото на последния ѝ покой.

По-късно вечерта тя беше заровена до 73-годишния си брачен партньор, херцога на Единбург, в мемориалния параклис на крал Джордж VI. Той е пристройка към параклиса " Сейнт Джордж " и в него се съхраняват останките на бащата на кралицата, на майка ѝ кралицата майка и на сестра ѝ принцеса Маргарет.

Миналата седмица Бъкингамският замък разгласява фотография, разкриваща мястото за финален покой на кралица Елизабет Втора. На нея се вижда гравиран камък от ръчно издялан белгийски черен мрамор с инкрустации от месингови букви, на които се четат имената на родителите ѝ и на брачна половинка ѝ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР