Кралица Елизабет Втора е най-дълго управляващият монарх, но все пак

...
Кралица Елизабет Втора е най-дълго управляващият монарх, но все пак
Коментари Харесай

Бъкингам готов за нов крал

Кралица Елизабет Втора е най-дълго ръководещият монарх, само че въпреки всичко е на 91 година и ерата все в миналото ще свърши. Затова и от Бъкингамския замък към този момент имат прецизна организация за събитията, които ще се случат в дните след кончината на кралицата. Както е известно, събитието си има и скришен основен израз -
" Лондонският мост падна “.

Личният доктор на кралицата първи ще узнае за гибелта и ще заяви новината на премиера, след което информацията ще обиколи всички 51 територии на Общността на нациите и обявена на всички огромни медии по света.

И двете камари на английския парламент ще се съберат на съвещание, а депутатите ще се закълнат във вярна работа на новия си суверен.

Изготвени са маршрутите, по които би трябвало да премине катафалката с тленните остатъци на Елизабет II. Обикновените хора ще могат да се простят с кралицата в Уестминстър хол. След това ковчегът ще бъде превозен до Уестминстърското абатство, където ще има работа. Мястото на кралицата ще заеме синът Чарлз.

Името, ликът и буквите на Елизабет II ще бъдат сменени с тези на Чарлз върху банкнотите и монетите на английските лири. Всички банкноти и монети с лика на кралицата ще спрат да се използват няколко години след кончината. Ще бъде разгласен 12-дневен печал. Денят на погребението ще бъде разгласен за почивен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР