Кралица Елизабет ще представи в четвъртък законодателната програма на премиера

...
Кралица Елизабет ще представи в четвъртък законодателната програма на премиера
Коментари Харесай

Елизабет II говори за програмата на Джонсън в четвъртък

Кралица Елизабет ще показа в четвъртък законодателната стратегия на премиера Борис Джонсън, включваща заричане да върне в Народното събрание законопроекта за отдръпването от Европейски Съюз (EU Withdrawal Agreement bill) преди Коледа, заяви премиерската канцелария, представена от Ройтерс.

Речта на кралицата, написана от държавното управление, показва в детайли всички законопроекти, които то възнамерява да прокара през идната година. Монархът я прочита от трона в позлатената зала на Камарата на лордовете.

Тазседмичната тирада ще бъде втората за кралицата за два месеца. Тя към този момент прочете една на 14 октомври, малко преди да бъдат свикани предварителните избори, след продължителната невъзможност в Народното събрание по държавния проект за Брекзит.

Октомврийската тирада изложи 22 нови проектозакона, измежду които няколко, предвиждащи по-твърдо отношение към престъпници-чужденци и причинители на полови закононарушения, и нови ограничения за отбрана на жертви на домашно принуждение.

Канцеларията на премиера през вчерашния ден даде обещание последователност на новата тирада с тази от октомври, с някои допълнения за подсилване на правосъдната система и законопроект за многогодишна рамка за финансиране на Националната здравна работа.

Главният приоритет обаче ще бъде обезпечаването на парламентарно утвърждение за текста, който ще изведе Англия от Европейския съюз, или както съобщи Джонсън в петък, Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 януари - "никакви "не ", "но " или "може би ".

Речта на кралицата ще включва също проекти за обезпечаване на по-добро обслужване в железопътния превоз, за по-голяма отбрана за наемателите, както и възбрана за локалните управляващи да бойкотират артикули от други страни, да вземем за пример Израел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР