Kралица Елизабет II вече няма да мълчи, когато херцогът и

...
Kралица Елизабет II вече няма да мълчи, когато херцогът и
Коментари Харесай

Кралицата бясна на Хари и Меган, вече няма да мълчи

Kралица Елизабет II към този момент няма да мълчи, когато херцогът и херцогинята на Съсекс разрешават „ неистини” за кралското семейство да циркулират в общественото пространство, разкрива „ Дейли Мейл” (Daily Mail).

В трагично отклоняване от непоклатимата ѝ политика през годините „ в никакъв случай не се оплаквай, в никакъв случай не се обяснявай” (never complain, never explain),

нейно величество е инструктирала придворните си да поправят всички изказвания, които погрешно показват персоналните ѝ диалози или тези на други членове на фамилията.

Необикновеният ход показва раздразнението на кралицата от безмилостните брифинги, които доближени на Хари и Меган дават пред медиите и наблюдават яростния спор по отношение на избора на име за новата щерка на двойката.

Скандалът стартира, когато американски публицисти, осведомени от поддръжници на Хари и Меган, оповестиха, че двойката е „ поискала разрешение” да назове щерка си Лилибет, надълбоко персонален псевдоним на кралицата, употребен от доста близки родственици, в това число от починалия ѝ брачен партньор принц Филип.

Но непосредствен до кралското семейство оповестява, че диалога сред принц Хари и баба му е бил „ заявяване, а не питане”,

потвърждавайки информация на Би Би Си от предходната седмица, в която се споделя, че херцозите на Съсекс не са попитали кралицата дали няма някакви възражения против избора им на име. Хари и Мега реагираха гневно, като подредиха на юристите си да се заемат с тази информация, която дефинираха като „ подправена и клеветническа”.

Източници настояват, че по-силната реакция на кралицата на цунамито от медийни брифинги от съдружници на Меган и Хари ще надвиши сагата с името Лилибет. „ Тук става въпрос за това дали обявеното е точна версия на това, което в действителност се е случило “, споделя източникът на „ Дейли Мейл “.

В Двореца обаче имаше в допълнение неспокойствие, когато другари на Хари и Меган осведомиха американски публицисти, че кралицата е видяла дребната Лилибет във видео диалог. Източникът обаче отхвърли това, заявявайки, че „ не е реализирано видеообаждане”,

добавяйки: „ Изглежда, че приятелите на Съсексови са дали заблуждаващи брифинги на публицисти за казаното от кралицата и това ни потресе. Дворецът не можеше да отхвърли и да каже, че това не е истина. По подигравка на ориста Хари се разгласи срещу„ поредицата от неистини” в обществените медии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР