Кралица Елизабет II вече е на 96 години, но все

...
Кралица Елизабет II вече е на 96 години, но все
Коментари Харесай

Какво яде кралица Елизабет II, за да живее дълго?

Кралица Елизабет II към този момент е на 96 години, само че към момента се радва на здрав и безсънен разум, жизненост на тялото и духа и се оправя чудесно с кралските си отговорности. Каква е тайната на забележителното дългоденствие и здраве на кралицата? Със сигурност е въпрос на генетика, само че значително се дължи и на метода ѝ на живот, който включва много характерно хранене, написа Дарик.

Нейно величество несъмнено, има достъп до най-висококачествената храна, а за нея работят най-хубавите готвачи. Бившият основен готвач на Бъкингамския замък Дарън Макгрейди описа, че кралицата има доста елементарен метод към храната.
Ето кои са шестте съществени хранителни привички на Елизабет II.

Контрол върху порциите

Докато принц Филип, съгласно близки до кралското семейство, бил лакомник и живеел, с цел да си хапва вкусно, кралица Елизабет има радикално друг метод. Тя яде на дребни порции, предпочитайки да хапва четири пъти дневно, само че малко, а не три пъти, само че в по- огромни количества. Изследователи от университета в Кеймбридж са пресметнали, че този метод към храненето оказва помощ да се понижи количеството храна с 25 % на ден.

Глези се, само че знае по кое време да спре

Любимото лакомство на кралицата са шоколадовите сладкиши. Според началник Макгрейди, кралицата може яде малко парче торта всяка заран, до момента в който не я довърши. Това обаче може да отнеме седмица-две, тъй като кралицата не бърза. Елизабет не приема други типове торти и сладкиши. Учените споделят, че е доста потребно да започнете деня с лакомство. Така няма да изпитвате предпочитание за неразрешен десерт през целия ден.

Колкото по-черен е шоколадът, толкоз по-добре

Кралицата избира шоколад, в който наличието на какао стартира от 60 %. Той може да е черен шоколад, може да е горчив. Колкото по-тъмно, толкоз по-добре “, разкрива Макгрейди. Нейно величество в никакъв случай няма да допре млечен или бял шоколад, безапелационен е готвачът. И тук Елизабет II е права: черният шоколад съдържа флавоноиди, които защищават сърцето и оказват помощ за понижаване на риска от инсулт. Разбира се, кралицата не изяжда цялостен шоколад едновременно - една хапка, две са задоволителни.

Винаги залага на сезонните артикули

Кралицата обича ягоди. До такава степен, че един от сортовете на Острова даже е кръстен на нея. Но ягодите се сервират на кралската маса единствено през лятото - през сезона. И макар че Елизабет II има опцията да се храни с обичаните си плодове през цялата година, тя не го прави. Учените тук са съгласни с кралския метод - факт е, че най-полезната храна за нашия организъм се отглежда в същия регион, в който живеем. При дълго превозване плодовете и зеленчуците губят множеството от питателните си субстанции.

Рибата е изключително почитана на кралската софра

Сандвичи със сьомга за следобедна закуска, риба на скара за обяд или вечеря са обичаните избори на кралицата. Може би точно това е тайната на ясната мисъл на Елизабет II. Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата, са доста потребни за мозъка: те усъвършенстват паметта, предотвратяват преждевременното стареене на мозъка и удължават неговата младост. И това е в допълнение към други потребни свойства: омега-3 поддържат имунитета, кръвообращението, усъвършенстват сърдечната активност, забавят стареенето на кожата, усъвършенстват действието на ставите и връзките.

Винаги съблюдава чаената традиция

Не единствено кралицата, нито едно британско семейство не може да си показа живота си без чай. Това е цялостен обред. Кралица Елизабет II избира Earl Grey, който оказва помощ за намаление на равнищата на холестерола с помощта на флавоноидите, открити в бергамота. Да, бергамотът е това, което придава на този чай толкоз внимателен мирис. Не харесвате бергамот? Няма проблем. Доказано е, че всеки черен чай оказва помощ за намаление на кръвното налягане, понижава риска от рак на яйчниците и даже предизвиква загубата на тегло. И въобще не е належащо да го пиете от фини порцеланови чаши.

А кралицата в никакъв случай не се храни небрежно. Тя даже не отхапва бананите - постоянно ги реже с нож и яде с вилица, на дребни части. Освен това в двореца е неразрешена нишестена храна. Оказва се, че Елизабет II не обича ориз, картофи и паста. Но кралицата въобще не заобикаля месото. Тя избира добре изпечени пържоли: съгласно Макгрейди той в никакъв случай не е приготвял за нейното величество полусурово или месо, по което има кръв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР