Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг, принц

...
Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг, принц
Коментари Харесай

Вижте как Елизабет II се сбогува с принц Филип

Кралица Елизабет II се сбогува с починалия си брачен партньор, принц Филип, на погребението му в Уиндзорския палат, видяха милиони по света, гледащи излъченото онлайн събитие.
Херцогът на Единбург, който умря на 9 април на 99-годишна възраст, беше заровен в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор след 50-минутно свещенодействие, на което участваха единствено 30 посетители. Кралицата, която е на 94 години, беше забелязана за първи път след гибелта му обществено, беше облечена в траурно черно, с черна маска за лице. Най-близките членове на фамилията, също с маски, стояха на обществена отдалеченост в историческия готически параклис от 15-ти век.
Филип - разказан от кралските особи като „ дядото на нацията “ - беше най-дълго служещият кралски брачен партньор във Англия и беше женен за кралицата 73 години. Той беше съвсем непрекъснато наличие до нея по време на нейното рекордно ръководство, което стартира през 1952 година, когато Англия се възвърне от Втората международна война.
Церемониалното заравяне зад величествените стени на замъка беше излъчено онлайн по малкия екран за милиони в цяла Англия и по света. Оръдеен изстрел даде сигнал за минута безмълвие, когато ковчегът му, облечен в неговия байрак и затрупан с венец от бели рози и лилии от кралицата, морската му шапка и параден меч бяха носени от поръчана от него катафалка Land Rover, който той проектира самичък, дойде в параклиса. 
В цяла Англия - по улиците, в магазините, гарите и на спортни събития - хората сведоха глави с почитание. Полетите в близкото летище Хийтроу бяха спрени по време на церемонията.
Траурната гала събра на едно место внуците на Филип, Уилям, 38 година, и Хари, 36 година за първи път, откогато стана факт шокиращият ход на Хари в Калифорния и острата му рецензия към кралския живот, в това число расизма в фамилията. Все отново сред тях стоеше братовчед им Питър Филипс.
Специалисти по кралския протокол прецизират, че когато кралицата почине, тленните остатъци на принц Филип ще бъдат изместен да лежат до нея в параклиса Крал Джордж VI, в който се съхраняват останките на татко й Джордж VI, майка й, наричана също Елизабет, и пепелта на по-малката й сестра Маргарет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР