Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг принц

...
Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг принц
Коментари Харесай

Великобритания се сбогува с принц Филип


Кралица Елизабет II се сбогува с починалия си брачен партньор принц Филип на заравяне , лимитирано от разпоредбите за ковид, само че отразяващо дългия му живот на военна и социална работа, съобщи БНР, базирайки се на " Франс прес ".

Церемонията единствено с 30 опечалени, зад величествените стени на замъка " Уиндзор ", западно от Лондон, е гледана от предстоящата телевизионна публика от милиони. Присъстват членовете на кралското семейство, в това число четирите деца на двойката: престолонаследникът принц Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю, принц Едуард, както и принцовете Уилям и Хари.

Точно в 15:00 часа, преди началото на церемонията по заравяне то, беше оповестена минута безмълвие в цялата страна.

Летище „ Хийтроу ”, което се намира наоколо, спря работа за пет минути в часа, когато беше обявена минута безмълвие в памет на принц Филип. Това се случи тъкмо преди внасянето на ковчега в параклиса " Сейнт Джордж ".

Обществеността беше призована да стои настрани поради пандемията. Но поради упованието повече хора да се появят в Уиндзор , бяха издигнати бариери до портите на замъка, около които патрулираха униформени служители на реда.

Херцогът на Единбург, описван като " дядото на нацията ", умря единствено седмици след едномесечен престой в болница за лекуване на сърдечно заболяване и зараза. 

Смъртта му, след 73-годишен брак, е оставила „ голяма празнина “ в живота на кралицата, съобщи предишния уикенд вторият му наследник принц Андрю.

Кралицата пусна трогателна персонална фотография на себе си с принц Филип , който изглеждаше провиснал и ухилен в националния парк Cairngorms в Шотландия през 2003 година Изображения на основни моменти в брака на двойката бяха споделени и в сметките на кралското семейство в обществените мрежи, защото множеството вестници отразяваха дълбоката ѝ персонална загуба.

Херцогът на Единбург  почина на 9 април на 99 години в двореца Уиндзор.

Както уточни Би Би Си, на днешното заравяне се отдава респект на принц Филип за „ непоколебимата му честност към кралицата, безрезервната му работа към нацията и проявената смелост “.

На церемонията е подложен акцент върху връзката на принц Филип с кралския флот и обичта му към морето. Никой от опечалените обаче не е във военна униформа, по избор на кралицата.

В церемонията вземат участие повече от 730 чиновници на въоръжените сили.

От Бъкингамския замък оповестиха, че проектите за заравяне то са изцяло съобразени с наредбите за спазване на публичното здраве. То се организира напълно на територията на двореца Уиндзор и хората бяха посъветвани да не се събират пред него или пред други здания на монархията.

Принц Филип е възнамерявал заравяне то си цели 18 години. Участвал е в конструирането на специфичния джип, с който беше превозен ковчегът му от " Уиндзор " до параклиса „ Сейнт Джордж ”, където бяха положени тлените му остатъци.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР