Кралица Елизабет II празнува 96-ия си рожден ден днес и

...
Кралица Елизабет II празнува 96-ия си рожден ден днес и
Коментари Харесай

Най-могъщата жена в света на 96: кралица Елизабет II отбеляза рождения си ден с нов портрет и почит към принц Филип

Кралица Елизабет II чества 96-ия си рожден ден през днешния ден и показа нов портрет, като уважи починалия си брачен партньор принц Филип и любовта си към конете.

Royal Windsor Horse Show разгласява нов портрет за рождения ден на монарха, сниман от известния пейзажен фотограф Хенри Далал , който и преди е снимал кралицата и нейните коне.

Снимката демонстрира Нейно Величество, застанала сред две от нейните понита, Байбек Кейти и Байбек Найтингейл, на територията на замъка Уиндзор. Кралицата е облечена в наситено зелено палто и се усмихва леко, до момента в който държи юздите на конете си.

Цветът е тънко кимване на принц Филип , херцога на Единбург, който умря предходната година на 99 години. „ Единбургското зелено “, както го назовават, е тясно обвързвано с починалия ѝ брачен партньор, за който е известно, че използваше този колорит за облеклото си.

Кралицата носеше цвета и по време на възпоменателната работа за принц Филип през март , както и други членове на кралското семейство, в това число принцеса Ан и Камила, херцогинята на Корнуол.
 Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис
Монархът, чиято пристрастеност към конете и ездата е добре документирана по време на ръководството ѝ, е била забелязвана неведнъж да язди коне, даже и когато към този момент наближаваше 90 години.

Според документален филм на ITV, един път тя споделя за обичания си спорт: „ Сега съм по-скоро играч в хубаво време. Не обичам да ми застудява и мокро “.

 кралица Елизабет кон коне Getty

Кралица Елизабет Втора е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън.

През 1947 година се дами за далечния си братовчед Филип Маунтбатън. Двамата имат четири деца Чарлз (принц на Уелс), принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Кралица Елизабет е коронована на 2 юни 1953 година

Елизабет Втора е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общественост (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия).

Тя е глава на Британската общественост, висш шеф на Църквата на Англия, главнокомандващ английските въоръжени сили и лорд на Ман. За близо 70-те години, през които е на трона, в Съединените щати се сменят 12 президенти, а във Ватикана – шестима папи. За това време Елизабет Втора прави над 260 визити допълнително от 100 страни.
 Кралица Елизабет II до 11 президенти на Съединени американски щати  Кралица Елизабет II до 11 президенти на Съединени американски щати  Кралица Елизабет II до 11 президенти на Съединени американски щати  Кралица Елизабет II до 11 президенти на Съединени американски щати
Нейните знания по отношение на международната конюнктура са толкоз огромни, че Уинстън Чърчил декларира при отдръпването си : „ Аз безспорно ще поучавам моя правоприемник да си приготвя домашното усърдно преди визита при кралицата “.

Елизабет се качва на трона на 25-годишна възраст, след гибелта на татко си, крал Джордж . Майка ѝ – кралица Елизабет Боуз-Лайън, живее до 101 години и се появява на обществени места съвсем до гибелта си.

Макар да съумява да опази персоналния си живот от медиите, нейните деца и внуци се трансформират в най-обсъжданите фигури.
 Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона  Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона  Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона  Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР