Кралица Елизабет II е монархът, който е бил на власт

...
Кралица Елизабет II е монархът, който е бил на власт
Коментари Харесай

8 неща, които да очакваме, когато британската кралица напусне този свят

Кралица Елизабет II е монархът, който е бил на власт най-дълго в историята и ни е много мъчно да си представим по какъв начин някой би могъл да заеме нейното място. Тя е жив знак на непоклатимост и ред. Но кралицата е към този момент в деветдесетте си години и рано или късно ще се случи неизбежното, а проектите за този печален мотив към този момент са направени.

Ние от екипа на ИскамДаЗнам събрахме информация по отношение на това какво тъкмо ще последва, щом кралицата си отиде от този свят.

  1. Принц Чарлз

Тронът няма по какъв начин да остане празен. Веднага щом гибелта на кралица Елизабет бъде доказана, Чарлз ще стане новият английски монарх. Крал Чарлз ще направи своето публично послание към народа вечерта, в деня, в който майка му е умряла, а на идващия ден ще посети и Шотландия, Уелс и Ирландия, с цел да се срещне с хората там. Независимо от събитията, при които се е включила към кралското семейство, по силата на настоящите в Обединеното кралство закони, Камила Паркър-Боулс ще стане кралица Камила.

  1. Операция London Bridge

Когато новините за гибелта на кралицата се потвърдят, кодовата фраза „ London Bridge is down “ ще бъде задействана и ще стартира осъществяването на един от най-сложните и детайлни проекти за заравяне. Всичко е към този момент планувано. Има разнообразни проекти за превозване тялото на кралицата, според от това къде тъкмо ще настъпи гибелта й. Нищо не е оставено на случайността. На нас може да ни се коства необичайно да планираме личното си заравяне, само че за кралските особи това е част от службата към тяхната нация.

  1. Информиране на света

Личният секретар на кралицата ще бъде първият, който ще узнае за нейната кончина. Той ще сервира новините на министър-председателя, без значение кога на денонощието ще се наложи това. След това, новините ще бъдат изпратени до 51-те народи отвън Обединеното кралство – там, където кралицата е приета като държавен глава или е почитана, въпреки и неофициално – в страните от Общността на нациите. Некролог ще бъде подложен пред вратите на Бъкингамския замък. По същото време, съобщение за гибелта на кралицата ще бъде изпратено до всички международни медии. Пилотите на самолети ще би трябвало да оповестят новината на пасажерите.

  1. Парламентът

И двете камари на Парламента ще се съберат в границите на няколко часа, с цел да изкажат предаността си към новия си суверен. Ако министър-председателят не е в Лондон или Парламентът е разхлабен, от всички тях ще се чака да се върнат в столицата по допустимо най-бързия метод.

  1. Нови пари

Името на кралицата, буквите й и лика й ще бъдат сменени с тези на крал Чарлз, чийто портрети към този момент са направени. Новите банкноти, монети и пощенски марки ще бъдат пуснати в послание в Обединеното кралство и в Общността на нациите. Смяната, несъмнено, няма да може да се реализира за един ден. Старите монети и банкноти ще бъдат поетапно изтегляни от послание и ще бъдат сменени от новите в границите на няколко години.

  1. Принц Уилям

Принц Уилям ще стане първи в линията за заместничество на трона и най-вероятно ще одобри купата Принц на Уелс. Съпругата му, Кейт Мидълтън, ще стане Принцеса на Уелс – купата, която в миналото носеше майката на Уилям – Дияна Спенсър.

  1. Сбогуването на народа

Народът на Обединеното кралство ще има една последна опция да засвидетелства уважението си и да си вземе последно довиждане с кралица Елизабет. Тялото й ще бъде положено в Westminster Hall и хората ще имат 23 часа да посетят поклонението. След това, тялото на кралицата ще бъде превозено до Уесминстърското абатство, където службата ще се води от Архиепископа на Кентърбъри.

  1. Обединеното кралство в застой

Смъртта на кралицата ще бъде маркирана в продължение на 12-дневен печал. Камбаните ще бият и знамената ще бъдат на половина свалени из цялата страна. Комедийните излъчвания по множеството телевизионни канали ще бъдат спрени, а в кралските паркове всевъзможни типове игри ще бъдат неразрешени. Лондонската фондова борса ще затвори, като съгласно предварителни калкулации това ще докара до милиарди загуба за английската стопанска система. Денят на погребението на кралицата ще стане народен ден, в който ще се почива – в Обединеното кралство и в някои от страните от Общността на нациите.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР