Крал Чарлз Трети ще бъде официално обявен за монарх в

...
Крал Чарлз Трети ще бъде официално обявен за монарх в
Коментари Харесай

Обявяват крал Чарлз Трети за монарх

Крал Чарлз Трети ще бъде публично разгласен за монарх в днешния съботен ден на специфична гала. Тя ще бъде последвана от топовни салюти и от четене на манифести, както в Лондон, по този начин и на други места в Обединеното кралство.

Церемонията ще се състои в двореца " Сейнт Джеймс " и ще бъде предавана онлайн по малкия екран, съобщи Ройтерс.

По силата на английския закон 73-годишният Чарлз наследява майка си със самия факт на гибелта ѝ - в четвъртък. Кралица Елизабет Втора умря на 96-годишна възраст след 70 години ръководство на английския престол. Погребението ѝ ще бъде по-късно повече от седмица.

Днес, специфичният Съвет по заместничество на трона, в който членуват стотици политици, епископи и високопоставени държавни чиновници, ще разгласи Чарлз публично за крал. Специалната разгласа по този мотив ще бъде изчетена в Лондон и в останалите столици в границите на Обединеното кралство - в шотландската столица Единбург, в столицата на Северна Ирландия Белфаст и в столицата на Уелс Кардиф, а също по този начин и на доста други места в кралството.

Вчера, в границите на първото си послание към нацията като крал, Чарлз Трети даде дума да служи на нацията с " преданост, почитание и обич ". Чарлз е крал и държавен глава на Обединеното кралство, а също по този начин и на още 14 владения, измежду които Австралия, Канада, Джамайка, Нова Зеландия и Папуа-Нова Гвинея. 

Днес доста от английските вестници излязоха с първи страници с черен декор - акт, с който отразиха тъгата, която изпитва английската нация във връзка гибелта на кралица Елизабет Втора.

На доста от първите страници бе оповестена и фотография на новия крал Чарлз Трети, до момента в който произнася речта си във връзка гибелта на кралицата.  " На скъпата си майка желая да кажа: " Благодаря " - бе извел в заглавие " Дейли телеграф ".

Редакционният коментар в изданието бе, че страна, която е в положение да се сбогува с такава незаменима, вдъхновяваща и обичана фигура като кралица Елизабет Втора, без да минава през разтърсвания, боязън или възприятие на уязвимост, е страна, която може да посрещне бъдещето с убеденост и горделивост.

" Таймс " бе избрал за заглавие думите на краля " Посвещавам себе си на вас ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР