Крал Чарлз ще даде прием в петък за световните лидери,

...
Крал Чарлз ще даде прием в петък за световните лидери,
Коментари Харесай

Световни лидери пристигат в Лондон за коронацията на крал Чарлз III

Крал Чарлз ще даде банкет в петък за международните водачи, събрали се в Лондон за коронацията му този уикенд . Това е най-голямото церемониално събитие, проведено във Англия от 70 години, осведоми Ройтерс.

74-годишният Чарлз и брачната половинка му Камила ще бъдат короновани в лондонското Уестминстърско абатство на блестяща, само че тържествена религиозна гала с обичаи, датиращи от към 1000 години, последвана от шествие, изпълнено с помпозност.

Държавни глави и международни високопоставени лица идват в английската столица за коронацията. " За мен е чест да съставлявам Съединените щати за този исторически миг и да ознаменувам специфичните връзки сред нашите страни ", съобщи първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън. Тя ще бъде измежду международните водачи, присъстващи на приема в Бъкингамския замък, на който кралят и кралицата ще бъдат домакини дружно с други висши членове на кралското семейство.

Крал Чарлз ще организира и среща на водачи от Общността на нациите, асоциация на 56 страни, които той също оглавява, като в същото време ще поздрави министър-председатели и кралски представители от 14-те други кралства, където той е държавен глава, в това число Австралия и Канада.

Лидерите на Австралия и Нова Зеландия ще се врекат във честност на крал Чарлз при коронацията му в утрешния ден, макар че и двамата са пожизнени републиканци, които не се стесняват да изяснят позициите си.

В цяла Англия тече подготовка за първата коронация от 1953 година Чарлз автоматизирано стана крал след  миналия септември, само че коронацията, въпреки и не основна, се счита за извънредно алегоричен миг, който легитимира монарха по обществен метод.

Съботното събитие ще бъде в по-малък мащаб от предходното преди 70 години. Въпреки това коронацията ще бъде обилна., която тежи към 2,2 кг и датира от 1661 година от ръководството на неговия адаш крал Чарлз II, ще бъде сложена на главата на Чарлз III по време на церемонията.
 Коронацията на Чарлз Трети: Дворецът изпрати поканите
Коронацията на Чарлз Трети: Дворецът изпрати поканите

Джо Байдън няма да участва, вместо него ще е брачната половинка му Джил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР