Крал Чарлз се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула

...
Крал Чарлз се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Крал Чарлз се срещна с Урсула фон дер Лайен

Крал Чарлз се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в замъка Уиндзор, откакто тя контракти ново съглашение за Brexit с Риши Сунак - на фона на конфликта сред двореца и " Даунинг стрийт " 10 поради " конституционно неразумната " среща, съобщи БГНЕС.

Кралската персона топло стисна ръката на ръководителя на Европейската комисия по време на аудиенцията в замъка Уиндзор този следобяд, съобщи „ Дейли мейл “. Срещата се състоя по-малко от два часа, откакто тя подписа измененията в протокола за Северна Ирландия в петзвезден хотел на четири благи от вкъщи на Негово Величество в Беркшир.

Кралският коментатор Питър Хънт съобщи за срещата: " Това е доста сериозна неточност в преценката на крал Чарлз и неговите съветници ".

Бившият кралски сътрудник на Би Би Си добави: " Той изостави своята сплотяваща роля и се впусна в политическата борба в малоумен опит да бъде забелязан като общественик ". 

Бъкингамският замък съобщи: " Кралят на драго сърце се среща с всеки международен водач, в случай че той посещава Англия, и държавното управление го поучава да направи това. Ще бъдат разисквани необятен кръг въпроси, в това число изменението на климата и Украйна “. Възможно е да стане дума и за Брекзит, само че Сунак няма да участва.

Членът на ERG и брекзитър Джейкъб Рийс-Мог съобщи през днешния ден, че срещата с краля би била неточност.

Той съобщи: " Смятам, че суверенът би трябвало да взе участие единствено когато нещата са приключени и признати. Кралят дава единодушие за актовете на Народното събрание, когато Народното събрание е дал единодушието си, той не показва мнението си за актовете на Народното събрание, когато те минават през процеса. Мисля, че същото важи и за това, че

Негово Величество не би трябвало да взе участие, до момента в който няма цялостна поддръжка за това съглашение “.

След диалози в Уиндзор министър-председателят и ръководителят на Европейската комисия завършиха пакета за Северна Ирландия, който е кулминационната точка на месеци на упорити договаряния. Сега кабинетът ще бъде осведомен за съглашението. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР