Крал Чарлз празнува 75-ия си рожден ден със запазване на

...
Крал Чарлз празнува 75-ия си рожден ден със запазване на
Коментари Харесай

Принц Хари ще честити рождения ден на баща си по телефона

Крал Чарлз чества 75-ия си рожден ден със опазване на нормалния метод и пускане на план за подкрепяне на хора, изправени пред продоволствена беднотия.


Но се знае, че той ще получи привет за рождения си ден посредством трансатлантическо телефонно позвъняване от по-малкия си наследник, принц Хари, заяви Би Би Си.

В проектите на краля за рождения му ден е включено и организирането на банкет за медицинските сестри и акушерките от NHS.

Денят ще бъде маркиран с тържествени оръжейни салюти, в това число в лондонския Тауър.

В уговорките за рождения ден на краля се натъртва по-скоро на публичната работа, в сравнение с блестящи празненства, макар че се чака да има частна вечеря за близки родственици и другари.

Принц Хари, херцогът на Съсекс, няма да участва, само че добре осведомени източници настояват, че живеещият в Съединени американски щати херцог ще се обади по телефона на татко си за рождения ден.

Плановете за телефонно известие може да се преглеждат като маслинова клонка, откакто се твърди, че не е имало контакт с принц Хари по отношение на проектите за рождения ден.

Централно място в обществената част на рождения ден на краля ще заеме формалният старт на плана " Храна за коронацията ".

Той има за цел да се оправи с двойния проблем - възходящия брой хора, които не могат да си разрешат храна, до момента в който милиони тонове непотребна храна се изхвърлят.

В публикация в списание Big Issue кралят акцентира смисъла на акцията и споделя: " Нуждата от храна е също толкоз действителен и незабавен проблем, колкото и разхищението на храна. "

Монархът съобщи пред списанието, че " натискът на разноските за живот " е довел до това, че " прекалено много фамилии и обособени хора пропущат да се хранят с питателна храна ".

Проектът има за цел да сътвори разпределителни центрове, които да свържат непотребната храна с 14 милиона души, които съгласно него са изправени пред продоволствена неустановеност.

На 14 ноември на цифровите рекламни пана на площад " Пикадили Съркъс " в Лондон ще бъде показана анимация, популяризираща плана " Храна за коронацията ".

Когато тогавашният принц Чарлз е роден на 14 ноември 1948 година, в следвоенна Англия към момента има дажби за храна.

За да се означи раждането на първото дете на тогавашната принцеса Елизабет, е имало скица за даване на хранителен пакет на всяко семейство, което е родило дете на същия ден.

Според данни на Националния списък в тази ера на строги икономии са раздадени над 2600 пакета с дарове, измежду които са сапун, масло, яйца, мед, мармалад, бекон и говеждо месо.

Крал Чарлз споделя празненствата по случай 75-ия си рожден ден с други хора на същата възраст, които бяха поканени на празненство в къщата му в Хайгроув в Глостършир на 13 ноември.

Той отбелязва и 75-годишнината на организациите от същата възраст, в това число NHS, като 400 медицински сестри и акушерки са поканени на банкет в Бъкингамския замък.

Миналата седмица кралят преименува благотворителните си организации на King " s Trust и King " s Foundation, а не на Prince " s Trust и Prince " s Foundation, което ще бъде още едно обръщение, че продължава да работи, а не да понижава темпото или да предава юздите на идващото потомство.

Той ще пътува, с цел да приказва на срещата на върха COP28 за изменението на климата в Дубай в края на този месец.

На 75-годишна възраст крал Чарлз е шестият най-дълго живял английски монарх след Елизабет II, Виктория, Джордж III, Едуард VIII и Джордж II./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР