Посещението на крал Чарлз III във Франция ще включва държавна вечеря във Версай и спирка в Бордо

...
Крал Чарлз III ще пътува до Франция по-късно този месец
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ще пътува до Франция по-късно този месец за държавно посещение, което беше отложено през март поради опасения, че протестиращите, демонстриращи срещу икономическата политика на президента Еманюел Макрон, ще попречат на показа че протестиращите, които демонстрират срещу икономическата политика на президента Еманюел Макрон, ще попречат на парада.

Чарлз и кралица Камила ще посетят Париж и Бордо от 20 до 22 септември, съобщи Бъкингамският дворец в сряда . Посещението подчертава целта на Великобритания да засили връзките с най-близкия си европейски съсед след години на понякога трудни отношения, обтегнати от Брекзит и несъгласия относно нарастващия брой мигранти, пресичащи Ламанша на малки лодки.

„Държавното посещение ще отпразнува отношенията на Великобритания с Франция, отбелязвайки нашата споделена история, култура и ценности“, каза Крис Фицджералд, заместник-личен секретар на краля.

Докато британското кралско семейство отдавна е отстъпило политическата власт на избраните лидери на страната, те остават най-изтъкнатите посланици на Обединеното кралство като президенти и министър-председатели, които се борят да се наслаждават блясъкът и пищността, които ги следват, където и да отидат.

Тази роля е олицетворявана от кралица Елизабет II, която направи 121 държавни посещения по време на 70-годишното си управление, водеща кралска историкът Робърт Хардман да я нарече „Кралицата на света“. Чарлз се възкачи на трона, след като майка му почина миналия септември.

Новият крал възнамеряваше да направи Франция сцена на първото си задгранично посещение в знак на почит към близките си отношения с Макрон , изковани чрез споделения им фокус върху опазването на околната среда и борбата с изменението на климата. Тази чест се падна на Германия, когато Чарлз отмени първия етап от планираното европейско турне в две нации, когато протестите срещу плановете на Макрон да повиши възрастта за пенсиониране прераснаха в бунтове.

Но служители от двете страни на Ламанша се надяват, че забавянето ще направи възможно организирането на помпозността и церемонията на държавно посещение в духа на празнуване, а не на обсада.

Пътуването ще започне с служба за възпоменание и полагане на венци на Триумфалната арка в Париж, за да отбележи „споделените жертви от миналото и трайно наследство от сътрудничество.“

По-късно Чарлз ще се срещне с членове на Националното събрание и Сената, осигурявайки ново място за краля да покаже езиковите си умения, след като удиви публиката си, като превключи безпроблемно между немски и английски по време на реч пред Бундестага, Парламентът на Германия през март.

Пътуването ще включва и държавна вечеря с черни вратовръзки във Версайския дворец и спирка в Бордо, дом на голяма британска общност. Кралят ще се срещне със служители на спешната помощ и общности, засегнати от горските пожари през 2022 г. в района, и ще посети Forêt Experimentale или експериментална гора, проект, предназначен да наблюдава въздействието на климата върху градските гори.

Те също така ще се срещнат с обществени спортни групи, тъй като Франция е домакин на Световното първенство по ръгби, което се провежда от 8 септември до октомври. 28.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР