Крал Чарлз III пристигна в Лондон, където в 20 часа

...
Крал Чарлз III пристигна в Лондон, където в 20 часа
Коментари Харесай

Крал Чарлз III поздрави събралите се хора пред Бъкингамския дворец

Крал Чарлз III дойде в Лондон, където в 20 часа българско време се чака да произнесе първата си тирада след гибелта на кралица Елизабет.

Кралят беше посрещнат от разчувствана навалица хора, които му изрекоха съболезнования и стискаха и целуваха ръката му. Една жена даже съумя да го целуне, с което наруши протокола, само че явно актът ѝ е бил признат от Чарлз, който се счита за извънредно прочувствен.

След това кралят и кралицата –консорт Камила разгледаха хилядите цветя и писма, оставени за починалата му майка му пред вратите на  Бъкингамския замък. Докато двойката се разхождаше, тълпата приветства новия крал с крясъци. 

По-рано 96 топовни салюти и камбанен звън проехтява в символ на респект към умрялата кралица, с която си отива една епоха от английската монархия.

Докато депутатите се събират, с цел да отдадат своята благодарност, Лиз Тръс я разказа като „ един от най-великите водачи, които светът в миналото е познавал “. Премиерът изнесе тирада при започване на изключително съвещание на Народното събрание. Тя назова монарха „ най-страхотния посланик на нацията “, и сподели, че нейното посвещение на длъжността ѝ е образец за всеки.

Обичайната активност на Народното събрание беше краткотрайно прекъсната и законодателите ще прекарат два дни, в които ще отдават респект на кралицата, която умря през вчерашния ден след седем десетилетия на трона. Законодатели на по-висше равнище ще дадат обет пред Крал Чарлз III.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР