Крал Чарлз III печели от смъртта на хиляди хора в

...
Крал Чарлз III печели от смъртта на хиляди хора в
Коментари Харесай

Чарлз III печелел от имоти на починали хора

Крал Чарлз III печели от гибелта на хиляди хора в Северозападна Англия. Оказва се, че от години монархът поддържал имотната си империя с парите на покойници, които нямат наследници, сочи следствие на в. “Гардиън ”.

Схемата се случвала посредством остаряла феодална система в херцогство Ланкастър. Чрез нея финансовите активи, известни като bona vacantia, притежавани от умряли хора без наследство или близки родственици, се събират по закон от херцогството. През последните 10 година, с помощта на тази система, кралят е получил повече от 60 милиона паунда във фондове.

Открай време се твърди, че след приспадане на разноските за налози приходите от bona vacantia се подаряват на благотворителни организации. Оказва се обаче, че единствено дребен % от тези средства действително отиват по предопределение.

Вътрешни документи на херцогството, видени от в. “Гардиън ”, разкриват по какъв начин средствата се употребяват скрито за финансирането на поправки на парцели, благосъстоятелност на краля, а по-късно се отдават чартърен, с цел да генерират облага.



Три източника, осведомени с разноските на херцогството, потвърдиха, че имението употребява доходи, събрани от умряли жители, с цел да обнови портфолиото си от печеливши парцели. В Ланкастър гледали на средствата от bona vacantia като пари наготово.

Херцогството всъщност наследява средства bona vacantia от хора, чийто финален прочут адрес е бил на територия, която през Средновековието е била известна като Ланкширско графство Палатин и ръководена от херцог. Днес регионът включва Ланкашир и елементи от Мърсисайд, Голям Манчестър, Чешър и Къмбрия.

Изтекла вътрешна политика на херцогството от 2020 година даде на длъжностни лица в имението на краля лиценз да употребяват bona vacantia средства в необятен набор от неговото портфолио. Политиката SA9 признава, че изразходването на средствата по този метод може да докара до “случайна изгода за персоналния портфейл на краля ”.



На процедура средствата са употребявани за реновирането или ремонтирането на остарели градски къщи или селски вили, ваканционни парцели, хамбари и даже една бензиностанция, които по-късно се отдават чартърен, като индиректно облагодетелстват персоналното благосъстояние на Чарлз.

Надстройките включват нови покриви, прозорци с двоен стъклопакет, котелни съоръжения и замяна на порти и загради. Практиката оказва помощ да се създадат парцелите чартърен по-печеливши. Той получава десетки милиони облаги от херцогството всяка година – приход, който съгласно Бъкингамския замък е “частен ” - т.е. персонален.

По-рано тази година, в първото си годишно погашение, откогато наследи имението от майка си - Елизабет II, Чарлз получи 26 млн. паунда от херцогство Ланкастър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР