Крал Чарлз III няма да присъства на световната среща за

...
Крал Чарлз III няма да присъства на световната среща за
Коментари Харесай

Крал Чарлз III няма да присъства на световната среща за климата

Крал Чарлз III няма да участва на международната среща за климата на Организация на обединените нации идващия месец в Египет, удостовери Бъкингамският замък в неделя.

Според неделния „ Таймс” министър председателят на Англия Лиз Тръс е „ възразила” на концепцията кралят, който е разпален природозащитник, да пътува за Кайро.

Новият английски монарх, който зае трона след гибелта на майка му кралица Елизабет II предишния месец, възнамеряваше да изнесе тирада пред международните водачи, които се събират на среща на върха на 6-18 ноември, напомня изданието.

Но проектът е бил анулиран, откакто Тръс се е противопоставила по време на персонална визита с Чарлз в двореца предишния месец.

Тя бе назначена за министър председател от починалата кралица единствено два дни преди гибелта ѝ на 8 септември.

От офиса на Чарлз III показаха, че монархът е потърсил съвет от Тръс: „ При взаимно другарство и почитание имаше единодушие кралят да не присъства”.

Новината ускорява спекулациите, че новият английски министър председател може да ограничи уговорките на страната по отношение на климата.

Нейният кабинет включва редица министри, които показаха песимизъм по отношение на така наречен нулеви цели за излъчвания през 2050 година А и самата Тръс се счита за по-малко въодушевена към екологичната политика от предшественика си Борис Джонсън.

Англия беше хазаин на последната среща за климата в шотландския град Глазгоу.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР