Крал Чарлз III бе посрещнат от хиляди поданици при пристигането

...
Крал Чарлз III бе посрещнат от хиляди поданици при пристигането
Коментари Харесай

Крал Чарлз III посрещнат с овации от хиляди в Лондон

Крал Чарлз III бе посрещнат от хиляди жители при идването му в Лондон. Автомобилът, в който пътуваше новият държател спря пред вратите на Бъкингамския замък, а кралят слезе при поданиците си.

Моментално от събралите се тълпи се надигнаха възгласи  " Бог да пази Краля! " Чарлз одобри съболезнования от хората за кончината на майка му. Той благодари на всички за посрещането и споделената тъга по загубата на покойната кралица Елизабет II.

Минути по-късно Чарлз и Камила влязоха в палата, към този момент като негови публични жители, съобщи BBC.

Малко по-рано самолетът на краля кацна в Лондон. Новият британски монарх е предназначен да изпълнява кралските си задължения след гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора, която умря в четвъртък на 96-годишна възраст.

По обяд Чарлз напусна замъка Балморал и се запъти към близкото летище, откъдето излетя към столицата. Новият държател на Обединеното кралство бе придружаван от брачната половинка си Камила, към този момент кралица-консорт, оповестява BBC. 

Пристигането му в английската столица ще бъде посрещнато с оръжеен салют. В Лондон кралят ще проведе първата си аудиенция с новия министър-председател на страната Лиз Тръс.

По-рано на всички места в Обединеното кралство започнаха да се чуват топовни салюти в памет на Елизабет Втора. Салюти отекнаха от Лондон до Белфаст. Преди това камбанен звън огласи страната. 

Очаква се към 20 часа българско време крал Чарлз Трети да направи и първото си послание към нацията. 

Съветът по присъединението, церемониалното заседание за формалното прокламиране на новия крал, се чака да се организира в събота. На него Чарлз ще бъде публично посочен като новия монарх от група високопоставени благородници.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР