Крал Чарлз беше официално провъзгласен за новия монарх на Великобритания.

...
Крал Чарлз беше официално провъзгласен за новия монарх на Великобритания.
Коментари Харесай

НА ЖИВО Крал Чарлз се качва на престола

Крал Чарлз беше публично провъзгласен за новия монарх на Англия. Това стана на гала в двореца " Сейнт Джеймс ", на която участваха някогашни министър председатели, епископи и голям брой политици.

За първи път церемонията се излъчва онлайн по малкия екран. Тя беше в две елементи, първата от които включва съвещание на Тайния съвет на краля - група съветници на монарха, които нормално заемат високи държавни постове. По време на церемонията Съветът прогласи Чарлз III за суверен, а по-късно публично утвърди редица ограничения за идното му ръководство.

В персоналната си декларация Чарлз Трети сподели: " Mайка ми беше образец за любов, посветеност и отдаденост на своята работа в името на народите. Ние сме признателни на нейната честност към дълга си. Тя ни научи на дълг и отговорност към короната. Тази отговорност поемем аз и във всяко деяние ще се старая да последвам образеца, оставен от майка ми - да диря мир, естетика и разцвет на всички нации ".

 



Той постави клетва пред Съвета за унаследяване на английския трон и подписа две копия на документа, съдържащ текста ѝ.

" При осъществяването на тежката задача, която ми е предоставена и на която в този момент обричам това, което ми остава от живота, апелирам за упътването и помощта на Всемогъщия Бог ", добави той.

Пред " Сейнт Джеймс " - най-старият кралски замък в Обединеното кралство, се бяха събрали няколкостотин души, измежду които дребни деца, родителите им, дами, носещи цветя, и възрастни хора. Те бяха там, с цел да следят историческото събитие.

Сред гостите бяха няколко от някогашните министър председатели на Англия като Тони Блеър, Тереза Мей и Дейвид Камерън.

В цяла Англия хората започнаха да се събират пред кралските дворци в ранните часове на съботната заран, като хиляди се стекоха пред Бъкингамския замък, с цел да отдадат респект на кралицата и новият крал.

Чарлз III е крал и държавен глава освен на Обединеното кралство, само че и на още 14 кралства, измежду които Австралия, Канада, Ямайка, Нова Зеландия и Папуа Нова Гвинея.

 
В петък той отдаде сърдечна респект на починалата си " скъпа майка " и даде обещание да служи като монарх с " преданост, почитание и обич ", както тя го е правила в продължение на повече от седем десетилетия.

В първото си послание към нацията Чарлз отдаде респект на майка си за нейната лоялност към фамилията и към тези, които е управлявала, като съобщи, че загубата ѝ носи огромна горест и " възприятие за загуба, надхвърлящо всякаква мярка ".

 
Елизабет, най-дълго управлявалият английски монарх, която в продължение на 70 години присъстваше на международната сцена, умря в четвъртък в дома си в Шотландия на 96-годишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР