Kraken, базирана в САЩ борса за криптовалути, предполагаемо обмисля кръг

...
Kraken, базирана в САЩ борса за криптовалути, предполагаемо обмисля кръг
Коментари Харесай

Крипто борсата Kraken предполагаемо се подготвя за IPO

Kraken, основана в Съединени американски щати борса за криптовалути, хипотетично обмисля кръг от финансиране за набиране на над $100 милиона, защото гледа към евентуално първично обществено предложение (IPO).

Според отчет на Bloomberg от 6 юни Kraken изследва кръг на финансиране, който се чака да обезпечи повече от $100 милиона до 2025 година Въпреки че борсата не е удостоверила категорично проекти за IPO, тя съобщи, че “винаги изследва стратегически пътища ” към поощряване на световното приемане на крипто.

В момента Kraken се занимава с гражданско дело, заведено от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) през ноември 2023 година SEC упреква Kraken, че работи като нерегистрирана борса и печели нелегално от вложители, като нарушава законите за скъпите бумаги на Съединени американски щати.

През 2021 година Coinbase влезе в историята, като стана първата борса за криптовалути, която стана обществена в Съединени американски щати, листвайки акциите си на Nasdaq. Преди IPO-то на Coinbase, Kraken уточни, че може да стане обществено сдружение посредством непосредствено листване, а не посредством компания за придобиване със особено предопределение (SPAC).

Въпреки че е изправен пред регулаторен надзор, Kraken продължава да върви напред. Междувременно приложението за търговия с акции Robinhood разгласи проекти за придобиване на крипто борсата Bitstamp за $200 милиона, в очакване на регулаторно утвърждение. Тази договорка може да бъде финализирана през първата половина на 2025 година, в случай че премине.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР