Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще

...
Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще
Коментари Харесай

Кръжок по астрономия на тема Вселената след Стивън Хокинг ще се състои във Физическия факултет на СУ

Кръжок по астрономия на тематика "Вселената след Стивън Хокинг " ще се състои през днешния ден от 19.30 часа във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски ", на бул. "Джеймс Баучър " 5. Това оповестиха от СУ.

Лектор ще бъде Никола Каравасилев - преподавател по физика и астрономия, и началник на ученическия тим, който показва страната ни в Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. От доста години Каравасилев е началник на няколко школи за подготовка на надарени възпитаници за присъединяване в разнообразни надпревари по физика и астрономия. Негови възпитаници постоянно са измежду най-добре представящите се на националните и интернационалните състезания по тези две науки. Никола е и един от лекторите в планетариума в детския теоретичен комплекс "Музейко ".

От СУ означават, че през 2018 година ни напусна несъмнено един от най-забележителните учени на 20-и век - Стивън Хокинг. Той остави трайна диря в развиването на редица раздели от физиката и неговото име ще бъде споменавано през идващите епохи.

В лекцията си Никола Каравасилев ще направи преглед на най-важните открития на Хокинг. Лекторът ще се постарае да изясни комплицираните физични понятия на понятен и наличен за необятната аудитория език. В края на лекцията ще бъде направено в детайли резюме на наследството, което Стивън Хокинг остави на човечеството.

Кръжокът по астрономия към катедрата "Астрономия " на Софийския университет се провежда от над 100 години. Негов създател е световноизвестният математик акад. Кирил Попов, който е първият лекар по астрономия в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР