Кражбите на автомобили в Пловдив са намалели с 46% за

...
Кражбите на автомобили в Пловдив са намалели с 46% за
Коментари Харесай

Кражбите на автомобили в Пловдив са намалели с 46% за година

Кражбите на коли в Пловдив са намалели с 46% за една година. Това стана ясно след среща на кметове на общини, регионалния шеф Здравко Димитров и управлението на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. На нея бяха разисквани ограничения, които да се подхващат от полицията и локалната власт за понижаване на битовата престъпност, пътния травматизъм и контрабандата с акцизни артикули.

Пловдив

Видеосистемата беше построена от община Пловдив и се употребява от структурите на Министерство на вътрешните работи за откриване на закононарушения. Камери са сложени на основни места, както и на входно-изходните артерии на града като записите са с високо качество. Превантивната мярка внезапно понижила кражбите, тъй като полицията по-лесно откривала причинителите. Намалели са и злополуките след приложимост на наркотични субстанции, тъй като Община Пловдив е закупила дрегери за тестване на водачите на пътя.
Златин Велев – зам.-кмет на Пловдив: " И тука виждаме, че са хванати доста използвали опиати шофирайки, тъй че ние също вършим една предварителна защита. В предходни години главните хванати бяха след осъществяване на ПТП в този момент към този момент на база на това, че сме обезпечили нужния брой такива проби към този момент има доста хванати водачи които не са направили ПТП ние сме предотвратили такива катастрофи. "
През тази година ще бъдат закупени и сложени нови камери за следене на скоростта в Пловдив. Те ще бъдат употребявани с цел да може да се понижи междинната скорост на придвижване в града.
Атанас Илков: " Така че да наситим тези скоростни прави на които всички ние ставаме очевидци всекидневно какво се случва в местата, където може и се развиват високи скорости в градската част и освен. "
От полицията оповестиха още че внезапно се усилва наличието на униформени по дребните обитаеми места като ограниченията към този момент са съгласувани с кметовете на общини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР