Кражба на мобилни телефони помрачи квалификационните турнири в групите “В”

...
Кражба на мобилни телефони помрачи квалификационните турнири в групите “В”
Коментари Харесай

Скандал с откраднати мобилни телефони на детски турнир по водна топка във Враца

Кражба на мобилни телефони помрачи квалификационните шампионати в групите “В” и “Г” от държавното състезание по водна топка за 13-годишни деца във Враца.
"След като изиграхме последния си мач от групата се оказа, че на 4 момчета от тима ни са откраднати мобилните телефони от съблекалнята ", съобщи Светозар Владков, основен треньор на "Арена Бургас ".
"Децата се разплакаха, пристигна полиция, която изиска показания. Случаят скапе положителното въодушевление на всички ни от това, че нашият тим завоюва и трите си дуела и се класирахме първи в групата, с което продължихме в Топ 8. Разположението на басейна във Враца е такова, че достъпът до съблекалнята е доста елементарен - през нея се минава, с цел да се отиде до трибуните. Заварихме разхвърляни раници и сакове по земята, беше извънредно неприятно. Взъняха обезпокоени родители на наши деца. Случаят, като се изключи че е доста противен, хвърля леке върху спорта ни. Ще напиша недоволство до федерацията с предложение до момента в който не се предложат и вземат някакви съответни ограничения за секване на сходни обири да не се играят публични мачове във Враца ", разяснява той.
"Добре е казусът да се огледа от всички страни ", разяснява Митко Начев, треньор в "Ботев 2000 ", хазаин на квалификациите дружно с другия клуб от Враца - "Ботев ".
"Безспорно случката е извънредно неприятна. Но още когато стана споделих на Владков - би трябвало те да инструктират децата си по какъв начин да пазят багажа си и полезностите си. Защото всичко това се случва в един остарял басейн, в който са пристигнали 8 тима, имаше доста родители и трибуната беше съвсем цялостна - всички са минали през съблекалнята. Има опция полезностите и облеклата да се предават на дрешника, където са одобрявани от специфичен чиновник. Това не е направено. Децата не са предизвестени от треньорите си. И са оставили багажа си в съблекалня, която е неохранявана. Поне за два часа. При сходни обстановки няма по какъв начин домакините да са виновни за багажа на тези, които не са го предали на дрешника. Казвам това от персонален опит и не с готовност да диспутирам с някого - съгласно мен нещата стоят тъкмо по този начин. Задължително е всеки треньор да инструктира състезателите си, изключително когато са деца, по какъв начин да си съхраняват раниците и облеклата. И който не го е направил да си понесе отговорността. ", съобщи той.
"Странно бе отношението на домакините на шампионата. На техническата конференция не бе казана и дума, че би било добре да предизвестяваме децата да пазят нещата си. Сега излиза, че ние, които сме посетители във Враца, надали не сме отговорни, че са ни ограбили. Не ни оказаха и никакво подпомагане когато стана ясно за неприятната преживелица. Дори не повикаха полицията домакините на надпреварата, а се наложи ние да го създадем и да известим органите на реда. ", заключи неговата позиция Владков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР