Кражба на 80 метра медни проводници на стойност 1800 лв.

...
Кражба на 80 метра медни проводници на стойност 1800 лв.
Коментари Харесай

Кражба на проводници за 1800 лв. от трафопост в гр. Смолян

Кражба на 80 метра медни проводници на стойност 1800 лева беше открита на 20.09.2017 година в трафопост на ул. " Дичо Петров " в гр. Смолян, благосъстоятелност на „ Електроразпределение Юг " (част от EVN България).

Кражбата е вследствие на непозволено навлизане в трафопоста и посягане на медни проводници от два трансформатора. В оборудването е проникнато макар, че е било заключено и обезопасено и макар поставените от сдружението уведомителни табели за заплаха за живота. За случая са известени органите на Министерство на вътрешните работи Смолян.

Във връзка с следващия случай на кражба на уреди от електроразпределителната мрежа сдружението показва още веднъж своето безпокойствие от сходни похищения върху енергийната инфраструктура. Данните сочат, че единствено за интервала януари - август 2017 година на територията, обслужвана от „ Електроразпределение Юг " са били откраднати 2915 м проводници и са открити 27 обири в трафопостове за 64 530 лева - средства, които биха могли да бъдат вложени в възстановяване на електрозахранването и потребителско обслужване.

Посегателствата нанасят освен огромни финансови вреди, само че са и причина за повреди в електрозахранването за клиенти, а в редица случаи имат и съдбовен излаз за причинителите. За решаването на казуса с кражбите ЕVN България работи дружно с локалните управляващи и органите на Министерство на вътрешните работи като има вяра, че единствено при мощна социална непоносимост, строги ограничения и наказания сходни обири могат да бъдат лимитирани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР