Кражба на 70 000 лева по време на тържество. Сигналът

...
Кражба на 70 000 лева по време на тържество. Сигналът
Коментари Харесай

Камера е заснела крадеца, задигнал 70 бона по време на тържество в Гложене

Кражба на 70 000 лв. по време на празненство. Сигналът е от врачанското село Гложене, а парите изчезнали, до момента в който ограбените чествали с родственици и другари завършването на сина си. Извършителят е арестуван.

На тържеството е имало доста хора, събрани са и десетки хиляди лв. като подарък от гостите.

Абитуриенският бал е бил към края си, когато крадецът влезнал в парцела и взел парите. Камера снимала проникването му. Крадецът евентуално е мислел, че няма да бъде разпознат, тъй като е с качулка, или пък че камерата не работи.

„ Ние влязохме в къщата, с цел да преброим пари, да ги вземем и да платим за музиката. Той е влезнал незабавно след нас, с цел да му е по-лесно. Проследил ни е, с цел да види къде ще оставим парите “, разяснява Ивайло Бонков в ефира на bTV.

„ Излязохме, колата ни чакаше начело, с цел да се върнем. Той незабавно ни е ограбил. След като се върнахме, си легнах и не разбрах какво се е случило. Помислих, че жена ми Северина е скрила парите, а тя беше останала в клуба, с цел да почисти. Не обърнах внимание, че кутията я няма. Когато Северина се върна, сподели, че ще полегне да поспи, а аз да постоя на открито с хората. Тогава ме попита къде са парите и ми изясни, че ги била оставила от горната страна на спалнята “, споделя мъжът.

„ Настъпи суматоха. Започнахме да обръщаме дрешници, облекла, всичко, само че това не е игла, че да не се види. Осъзнахме, че някой е влезнал и ни е ограбил. Благодарение на камерата видяхме индивида и го разпознахме, тъй като телосложението му е характерно “, разяснява Ивайло.

„ Личеше си кой е. Ние го знаем този човек. Всеки ден минава отсам и постоянно ме поздравяваше. Той е наш комшия, който поканихме на бала. На тържеството обаче е имало и втори човек, за месен в кражбата, който му е давал сведения – по кое време, по какъв начин да влезе и по кое време ние ще напуснем тържеството. Това са Пламен Анатолиев и Киро на Кайчо – изършителите. И двамата са арестувани “, обясниха Северина и Ивайло.

„ Това са хора, които цялостен живот се занимават с обири и рекети. Вземат парите на хората, а по-късно ги харчат в казиното. Много пъти те харчат в казината по 20 000, по 50 000, по 60 000 лв.. Трябва да се ревизира от кое място ги вземат тези пари. Излизат по-късно и пушат най-спокойно, като че ли за тях това не са никакви пари “, уточни брат на пострадалия мъж.

Полицията е съдействала за случая, а крадците са арестувани. Потърпевшите показаха признателност към полицията за свършената работа. Парите към този момент са върнати, липсва част от тях, за която се чака да се възвърне. Хората в Гложене чакат съдът да си свърши работата, споделят, че живеят в боязън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР