Крахът на авиационната индустрия принуди британската компания Rolls-Royce да съкрати

...
Крахът на авиационната индустрия принуди британската компания Rolls-Royce да съкрати
Коментари Харесай

Rolls-Royce съкращава 9 хил. души от авиационния си бизнес

Крахът на авиационната промишленост принуди английската компания Rolls-Royce да редуцира минимум 9 хиляди души от подразделенията си за произвеждане на мотори за самолети.

Последица от тази мярка може да е затварянето на някои от предприятията на компанията, само че по тематиката предстоят диалози с професионални съюзи, съобщи BBC. Според основния изпълнителен шеф Уорън Ийст възобновяване на бранша до равнищата преди пандемията може да отнеме „ няколко години “. Очаква се множеството съкращения да са във Англия, където е съсредоточена към 50% от работната ръка на марката.

Заводите на Rolls-Royce създават съставни елементи за едни от най-употребяваните в комерсиалната пътническа авиация самолети – Boeing 787 и Airbus A350. Средствата от тази активност съставляват почти половината от годишните доходи на производителя.

В началото на месеца от Rolls-Royce оповестиха, че ще съкратят 8 хиляди души, което се равнява на към 1/5 от всичките 52 хиляди чиновници в световен мащаб. „ Предприехме бързи дейности за увеличение на ликвидността, фрапантно съкращаване на разноските за 2020 година и усилване на устойчивостта ни в тези извънредно сложни времена “, разяснява тогава представител на компанията.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР