Кръговете около ДПС и ГЕРБ се страхуват да не изгубят

...
Кръговете около ДПС и ГЕРБ се страхуват да не изгубят
Коментари Харесай

Иван Брегов: Кръговете около ДПС и ГЕРБ се страхуват да не изгубят влиянието си в съдебната власт

Кръговете към Движение за права и свободи и ГЕРБ се опасяват да не изгубят своето въздействие в правосъдната власт. Това разяснява в предаването " Без искания " на Дарик радио правният специалист от Института за пазарна стопанска система Иван Брегов.

Направеното в разгара на политическите кавги от последните дни на Делян Пеевски, че Христо Иванов желае избори, тъй като " не може да овладее правосъдната власт ", съгласно Брегов съставлява " реактивно държание, когато губиш въздействие ".

" Ако забележим с кой е обвързван Петьо Петров - Еврото и изобщо с тази формация, която се е настанила отпред на българската прокуратура и разследване, ще се удостовери моят противоположен превод на думите на този съумял млад българин, че Движение за права и свободи се опасява да не изгуби своето въздействие ".

По мотив чуванията, които Висшият правосъден съвет (ВСС) и парламентарната комисия за инспекция на събитията към свадите " Нотариуса " и " Еврото " организират в последните седмици, Брегов разяснява, че връзките в прокуратурата и съда на високо равнище няма да бъдат проследени.

" Защото те са трайни и ще потвърдят въздействия, които са над десетилетие. Ако бъде изработен разбор на профилираното правораздаване - кои хора работеха там, каква беше работата и резултатът от активността, в случай че се направи един разбор на антикорупционната комисия и се покаже, че те са работили превратно. И се види кои бяха началници там, а пък те, видите ли, имат някакви връзки и с Мартин Нотариуса и с Пепи Еврото, това всичко е установимо. Тогава ще се разкрият и политическите и икономическите връзки. Но, повярвайте ми, няма кой да го направи ", беше безапелационен Брегов.

По мотив инспекцията, осъществена в Софийската районна прокуратура (СРП) от отдел " Инспекторат " на Върховната касационна прокуратура (ВКП), Брегов зададе въпроса за какво ВКП не организира сходна инспекция и в Софийската градска прокуратура (СГП).

" От февруари 2015 година инспекция в СГП няма - нито изключителна, нито настояща инспекция на ИВСС. Да не се окаже, че нарушаванията, осъществени по времето, когато СРП е управлявана от Невена Зартова, са по-малки в сравнение с са нарушаванията в СГП? И да не се окаже, че в случай че приписваме съгласуваност на Невена Зартова с кръга на Мартин Божанов Нотариуса, да не се окаже че, че който е отпред на СГП, е по-тясно обвързван с кръга на Пепи Еврото. И тогава да не се окаже, че пред едни и същи обстоятелства и условия ние имаме друго отнасяне и използване на закона? ".

На въпроса за какво следим повече интензивност от страна на институциите по линия на проблема с " Нотариуса " за сметка на този с " Пепи Еврото ", Брегов уточни, че кръгът на Еврото е излязъл по-силен.

" Като че ли той има съществено въздействие, може би, върху лица от висшето управление на българската прокуратура ", позволи специалистът във връзка фотосите на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров пред ресторанта " Осемте джуджета ", които се появиха предходната година.

Според Брегов сериозният въпрос, който към момента стои по тази тематика, е нарушен ли е етичният кодекс на българските магистрати?
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР