Кръглата маса ще се състои на 24-и януари в парламентаПП

...
Кръглата маса ще се състои на 24-и януари в парламентаПП
Коментари Харесай

ПП организира кръгла маса, посветена на потенциала на българските минерални бани

Кръглата маса ще се състои на 24-и януари в Народното събрание

Политическа партия “Продължаваме смяната ”, с поддръжката на „ Българска асоциация за термално завещание “, провежда кръгла маса на тематика вероятности за потребление на капацитета на българските минерални бани – запас, просвета и история.

Целта на полемиката е да се обсъдят другите гледни точки в името на обща визия, политическа воля и модерна вероятност за опазването и бъдещето на българските минерални бани. До момента редица обитаеми места, в това число столицата София – най-богатата столица в света на минералните води, към този момент десетилетия пропилява капацитета на минералните си води. Често оправданието е липса на средства, само че в това време се пропущат благоприятни условия по европейски стратегии, а милиони от средствата на данъкоплатците се пропиляват в планове със съмнителна стойност, без оглед на публичния интерес.

Събитието ще се организира на 24 януари 2023 година от 14.00 до 18:00 ч., в зала Изток в Народното събрание на Република България. Ще бъдат показани редица експертни презентации: „ Потенциал и изгода от термалните минерални води за зелената и кръгова стопанска система “ от Иво Анев, „ Влиянието на водите върху човешкия организъм “ от доктор Ивайло Иванчев, „ Бездомни води: минералните извори и изоставената грижа за здравето “ от арх. Слава Савова, „ Туристически разбор за опциите и изгодите “ от проф. доктор Красимира Станева, „ Термалното културно завещание “ от проф. Тодор Кръстев.

Поканени са способените органи на централната и локална власт и специалисти от сферата на околната среда и водите, опазването на здравето, културата и туризма. Събитието се предхожда от галерия “Минералните бани на София – смисъл и избавление ” на фотографа Здравко Йончев, проведена от Политическа партия „ Продължаваме промяната ” в Народно заседание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР