Кръгла маса за създаването на център за професионално обучение в

...
Кръгла маса за създаването на център за професионално обучение в
Коментари Харесай

Център за професионално обучение изграждат в Стара Загора

Кръгла маса за основаването на център за професионално образование в Стара Загора в съдействие с Министерството на образованието и науката (МОН), Посолството на Съединени американски щати в България, фондация " Америка за България ", Американската комерсиална камара се организира през днешния ден в зала „ П. Р. Славейков “ в Община Стара Загора. Тя е във връзка стартирала самодейност за поощряване развиването на професионалното обучение и образование в България. 
В полемиката участваха Иванка Сотирова, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия, Мария Тодорова, шеф на дирекция „ Професионално обучение и образование “ в МОН, Татяна Димитрова шеф на Регионално ръководство на образованието, Десислава Тальокова от Фондация „ Америка за България “, Даниел Киряков от Американската комерсиална камара, Петър Делин от комерсиалната работа на американското посолство, заместник-областният шеф Димитър Драчев, представители на бизнеса, на Тракийския университет, шефове на професионални учебни заведения. 
 Отличиха най-хубавите идейни планове в състезанието за абстрактен план на многофункционална спортна зала в Стара Загора Отличиха най-хубавите идейни планове в състезанието за абстрактен план на многофункционална спортна зала в Стара Загора
На публична гала през днешния ден бяха връчени премиите на лауреатите в състезанието за абстрактен план на Многофункционална спортна зала, която ще...
„ Това е тематика, която ще бъде натоварена с доста упования. Успешна да бъде срещата “, пожела при откриването Иванка Сотирова. 
Според Петър Делин, след среща с кмета пред две години потърсили опция да подкрепят икономическото развиване на района. Такъв център към този момент има построен в Пловдив в Тракия икономическа зона, решили да бъдат основани още два такива в Стара Загора и Бургас.  
Десислава Тальокова напомни за работата на Фондацията по създаване на интерактивна зала в ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ и изясни, че до момента са вложени над 100 млн. щатски $ за развиване на образованието в България. Тя описа и за центъра в Пловдив, в който един път седмично се образоват 60 възпитаници от 11-12 клас от 4 учебни заведения в региона. „ Целта е да намерим подобаващ сътрудник за подобен план и да имаме поддръжката на бизнеса “, посочи Тальокова. 
Според Даниел Киряков от Американската комерсиална камара би трябвало да се обясни какви образования и какви специалности ще са нужни в идния интервал на развиване на района.
 Уникални аудио записи с гласовете на старозагорски поети обогатиха фонда на музей Литературна Стара Загора Уникални аудио записи с гласовете на старозагорски поети обогатиха фонда на музей " Литературна Стара Загора "
В навечерието на най- духовния български празник- 24 май,записи, запазили достоверните гласовете на едни от най- положителните поети, публицист...
„ Темата напълно не е нова за нас. Стара Загора е водеща в развиването на дуалното обучение и основаното би трябвало да се надгражда. Имаме доста положително партньорство и ще разработим нови принадлежности, само че на първо време би трябвало да създадем перспективен профил за развиването на район Стара Загора, с цел да забележим в какви специалности би трябвало да се образова “, разяснява Олег Стоилов, ръководител на Търговско-промишлена палата Стара Загора. 
Д-р Емил Славов, зам.-ректор на Тракийския университет, изясни, че имат опция и потенциал за този план и могат да бъдат главен участник в него.
По време на полемиката стана ясно, че в подобен център би трябвало да се образоват освен възпитаници, само че и служащи за преквалификация т. е. това да бъде Мултифункционален център за професионални умения. 
В края на срещата бе взето решение Иванка Сотирова и Олег Стоилов да оглавят работна група, която да организира срещи със заинтригувани структури и да се събере нужната информация за построяването на предстоящ център, който да обслужва разнообразни възрастови групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР