Кръгла маса Пропастта между народа и елита - 100 години

...
Кръгла маса Пропастта между народа и елита - 100 години
Коментари Харесай

Пропастта между народа и елита - 100 години след Септемврийското въстание

Кръгла маса " Пропастта сред народа и елита - 100 години след Септемврийското въстание " се организира през днешния ден във Видин. Дискусията бе проведена от гражданската организация " Справедливост за Видин " и Движение " 23 септември ".

В последно време все по-често ставаме очевидци на прояви на фашизъм, заяви  Димитър Велков  от " Справедливост за Видин ": 

" Стига се дори в околните дни до затваряне на черкви, преследване на висши духовници... Свободата на словото също не е на това равнище, на което би трябвало да бъде в една демократична страна. Като че ли хората от ден на ден губят религия в ръководещите, само че и стартират да се нервират от тази обстановка, която е сега, както е било и преди 100 години ". 

Организираната кръгла маса е възможност да се обсъдят заплахите пред обществото ни, посочи  Александър Николов  от Движение " 23 септември ":

" Сега ние би трябвало искрено да кажем, че в наше време имаме две генерации, които заради една или друга причина бяха вкарани в бездейност и да стигнем досега, в който през днешния ден има яд, само че има и доста огромна обезвереност... Тоест ние още веднъж се намираме на един кръстопът и съгласно нас поради това, че сме в положение на нова национална злополука, която обаче тече гладко ".

Настоящата национална злополука се показва в тежката демографска и обществена рецесия, пред която е изправен народът ни, означи Александър Николов. 







Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР