Кръгла маса на тема Технологиите, които определят бъдещето на дигиталната

...
Кръгла маса на тема Технологиите, които определят бъдещето на дигиталната
Коментари Харесай

Срещата Hello Varna! Hello World събра топ експерти от IT сектора

Кръгла маса на тематика „ Технологиите, които дефинират бъдещето на цифровата промяна “, част от акцията " Hello Varna! Hello World! " на DXC Technology България, събра интернационалните и български топ специалисти от IT-сектора, представители на университетските среди и на бизнеса. Сред гостите на събитието бяха кметът на Варна Иван Портних и министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Кампанията " Hello Varna! Hello World! има за цел да насърчи локалните гении, да подтиква цифровия прогрес и да способства за растежа на общността. Чрез партньорства и взаимни планове ние имаме вяра в основаването на безкрайни благоприятни условия и превръщането на Варна във водещ център на технологиите и нововъведенията, декларират от компанията. 

В словото си пред участниците в кметът Иван Портних напомни, че като град на знанието, с 6 университета и над 30 000 студенти, Варна все по-активно притегля бизнес, обвързван с високите технологии. Доказателство за това е и фактът, че DXC Technology България избра Варна за място, в което да сполучливо развива своя бизнес, отваря нови работни места, сподели Иван Портних.

България е на трето място в Югоизточна Европа по брой стартъпи, както и на второ място по прелест за отваряне на офиси за такива, сподели министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. Тя акцентира, че една от главните цели на министерството е да бъде ребрандирана страната ни като място за нововъведения, където се основават артикули и услуги с висока добавена стойност. По думите на й, главната задача на министерството е привличането на съществени вложители, като в това отношение DXC Technology е доста добър образец, тъй като компанията си взаимодейства със стартъпи в развиването на последното равнище технологии.

По време на полемиката бяха обсъждани и тематики за разгръщането на капацитета на разбора на " огромни данни " (Big data analytics) и развиването на изкуствения разсъдък (ИИ), както и сигурното потребление на новите технологии в предпазена кибер среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР